Доступність посилання

ТОП новини

Кандидатів на посади керівників МЗС і СБУ Огризка і Короля можуть не підтримати у Верховній Раді


За словами соціаліста Василя Волги, Володимир Огризко має мало шансів для затвердження парламентом на посаду голови МЗС. На думку Волги, проблеми можуть виникнути і з голосуванням за кандидата на голову СБУ Віктора Короля. Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк також висловлював сумнів, що антикризова коаліція підтримає ці кандидатури.


За словами соціаліста Василя Волги, Володимир Огризко має мало шансів для затвердження парламентом на посаду голови МЗС.: “Що стосується пана Огризка, то наша фракція зараз визначається, але процент вірогідності проходження його через парламент майже дорівнює нулю. Антикризова коаліція та Верховна Рада мають послати Президенту такий месидж, що однією з оптимальних кандидатур, які можуть пройти через парламент, це пан Чалий. Це компромісна, дуже виважена і сильна фігура”.

На думку Василя Волги, проблеми можуть виникнути також із голосуванням за кандидата на голову СБУ Віктора Короля.

А Блок Юлії Тимошенко визначиться з власною позицією лише після розмови із самими Огризком та Королем. Про це заявив у середу Олександр Турчинов: “Ми готові ухвалити рішення щодо голосування по кандидатурах, і голови СБУ, і міністра закордонних справ, поданих Президентом виключно після розмови з ними. Ми маємо серйозно поспілкуватися, відчути, яку позицію займають ці кандидати і в такому випадку будемо ухвалювати рішення”.

Тим часом “Наша Україна” переконана, що кандидатури Огризка та Короля пройдуть у парламенті. Про це заявив лідер фракції “Нашої України” у Верховній Раді В’ячеслав Кириленко: “При неупередженому розгляді питання,, кандидатури і Огризка, і Короля мають бути підтримані більшістю фракцій у парламенті, оскільки це професійні, компетентні та досвідчені люди”.

Напередодні Президент Ющенко вніс до парламенту подання щодо затвердження Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ та Віктора Короля на посаду голови СБУ.

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк висловлював сумнів, що антикризова коаліція підтримає ці кандидатури.
XS
SM
MD
LG