Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ющенко проти передачі в управління Росії української газотранспортної системи


На цьому наголосив керівник президентського Секретаріату Віктор Балога, коментуючи заяви Володимира Путіна про можливу участь українських компаній у розробці й видобутку російського газу.

На цьому наголосив керівник президентського Секретаріату Віктор Балога, коментуючи заяви Володимира Путіна про можливу участь українських компаній у розробці й видобутку російського газу: “Глава держави неодноразово підкреслював, що стратегічно важлива газотранспортна система України є національним надбанням усього суспільства. Вона ніколи не може бути передана повністю або частково в управління жодній іноземній країні. Ця норма чітко виписана в законодавстві. Бартер – частина активів ГТС в обмін на розробку родовищ – це база, яка неможлива”

Раніше віце-прем’єр Андрій Клюєв відкинув можливість передачі української газотранспортної системи в управління Росії. Водночас перший віце-прем’єр Микола Азаров вважає доцільним спільне з Росією управління газотранспортною системою.

Прем’єр Віктор Янукович раніше також заявив, що допускає об''єднання газотранспортних активів з Росією на паритетних умовах.

1 лютого президент Росії заявив, що Київ та Москва домовляються про об’єднання газотранспортних активів.
XS
SM
MD
LG