Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому не варто сумувати Петру Порошенку через заборону відвідин Росії? Хто повинен супроводжувати всіх глав держав та парламентів по приїзді в Україну?


Ірина Біла Київ, 8 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Причиною катастрофи Ту-154 "Пулковських авіаліній", що розбився в серпні минулого року під Донецьком, стали неправильні дії екіпажу, пише газета “Голос України”. До такого висновку прийшов Міждержавний авіакомітет, що проводив розслідування. Результати офіційно обнародують, коли документ затвердить Міністерство транспорту Росії. На думку експертів, вина екіпажу полягає у самому польоті в грозу, забороненому льотними інструкціями.

У цьому ж числі парламентське видання коментує рішення Москви заборонити в’їзд до Росії народному депутату Петру Порошенку. Петру Олексійовичу ображатися за це не варто, радить журналістка. Адже вагу його постаті, що полегшала на батьківщині після відомих позаминулих відставок, у сусідній країні знову підняли, прирівнявши до “маси” заступника голови Держдуми Росії. Хоч і дрібниця, зазначає авторка, але приємно. Стаття називається “Коли краще бути нев''їзним, ніж бажаним”. А ось серед тих, кого завжди раді бачити в Україні (за невеликим винятком), – керівники держав та парламентів інших країн. Тому для їхнього супроводу в Україні утримують мотоциклетний підрозділ. Щоб довідатися про будні взводу ескортування вищих посадових осіб, журналісти “Газети по-київськи” вирушили безпосередньо на місце їхнього дислокування – на вулицю Сім’ї Хохлових. Враження кореспондента газети – в рубриці “Є така професія”. Розповідає “Газета по-київськи” і про конфлікт у столиці між розповсюджувачами преси та міською владою. Видання зауважує, що розподіл місць для продажу періодичних видань може призвести до того, що купити газету в місті може стати проблемою. Газета “Факти” розповідає про початок зйомок фільму Тарас Бульба російським режисером Володимиром Бортком. Перші епізоди картини за твором Миколи Гоголя вже зняли в Запоріжжі на острові Хортиця. За складністю постановки цей фільм газета порівнює з “Війною та миром” Сергія Бондарчука. З Голлівуду вже запросили знаного постановника поєдинків Ніка Пауела. В Україні стартував сезон грипу і простудних захворювань. І хоча лікарі запевняють, що це ще не епідемія, поберегтися варто, радить газета “Україна молода”. Цікаво й те, що традиційні ліки, якими ми проганяємо простуду, насправді не лікують, а лише поліпшують наш стан. Із власне самим захворюванням бореться лише наш організм. Що ще потрібно робити, щоб побороти грип чи ГРЗ, читайте в сьогоднішньому числі видання.
XS
SM
MD
LG