Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко перебуває у Німеччині з триденним візитом


Президент України у четвер зустрівся з Канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Головна тема переговорів із Меркель – укладення нової угоди між Україною та ЄС. А у суботу Президент візьме участь у 42 конференції у Мюнхені з питань політики безпеки, де матиме виступ і планує зустрітися з Генсеком НАТО. Віктор Ющенко також відвідає концентраційний табір Флоссенбюрг, в’язнем у якому під час Другої світової війни був батько глави держави Андрій Ющенко.


Президент України у четвер, прибувши до Берліна, зустрівся з Канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Головна тема переговорів із Меркель – укладення нової угоди між Україною та ЄС. Від 1 січня цього року Німеччина почала головувати в Європейському Союзі.

Німеччина сприятиме створенню зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, сказала Анґела Меркель на спільному брифінгу з Президентом України Віктором Ющенком. За словами Меркель, Україна сьогодні є надійним партнером для Європейського Союзу.

А Віктор Ющенко закликав Захід не бачити трагедії в політичних процесах, що відбуваються в Україні: “Україна розуміє свою важливу роль у формуванні енергетичної безпекової політики в Європі, відповідально до неї ставиться. Я знаю, як історія попереднього року донесена була, можливо, не у всій об’єктивності. Але хотів би наголосити, що Україна віддано ставиться до зобов’язань Енергетичної хартії”.

Про плани глави держави під час його візиту до Німеччини розповів напередодні голова Секретаріату Віктор Балога: “У суботу Президент візьме участь у конференції у Мюнхені з питань політики безпеки, де матиме виступ. Також участь у цій конференції беруть президент Росії, канцлер Німеччини. Президент України матиме зустріч з прем’єр-міністром Баварії Едмундом Штойбером. Президент відвідає концентраційний табір Флоссенбюрг, в’язнем у якому під час Другої світової війни був батько глави держави Андрій Ющенко. Також Президент відвідає церкву св. Едігни – нащадка княгині київської святої Ольги”.

В рамках 43-ої Мюнхенській конференції з питань політики безпеки Президент України планує зустрітися з Генеральним Секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером та з мiнiстром оборони США Робертом Ґейтсом.

Під час візиту Главу держави супроводжують Секретар РНБО Віталій Гайдук, голова НБУ Володимир Стельмах, заступник міністра закордонних справ Володимир Хандогій та заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий.

Матеріали до теми:

• У Берліні чекають на Президента України
XS
SM
MD
LG