Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Верховна Рада обиратиме Уповноваженого з прав людини


На цю посаду претендують два кандидати: Євген Захаров, голова Харківської правозахисної групи та Ніна Карпачова, колишній Омбудсмен України.

На цю посаду претендують два кандидати: Євген Захаров, голова Харківської правозахисної групи та Ніна Карпачова, колишній Омбудсмен України.

Прихильники та опоненти обох кандидатів зібралися під стінами парламенту, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Близько двох десятків активістів громадянської кампанії “Захарова – в омбудсмени” з 8-ї ранку провели акцію поблизу Верховної Ради на підтримку свого кандидата на посаду Уповноваженого з прав людини. Вони роздавали листівки народним депутатам, що прямували на засідання.

Про реакцію народних обранців – одна з координаторів акції Катерина Чепура: “В основному, депутати намагалися відійти подалі від громадськості й швиденько сховатися в будівлі Верховної Ради. Але деякі відповідали. З тих, хто визначився, за кого голосуватиме, більшість - за пана Євгена. Але все ж-таки найбільше нам сказали, що вони нам не скажуть, за кого будуть голосувати”.

Близько 9-ї до Верховної Ради почали підтягатися прихильники Московського Патріархату. Вони встановили на паркані корогви й вимагали від активістів акції “Захарова – в омбудсмени” зняти їхні плакати.

Міліція встановила між двома сторонами конфлікту живий кордон. Сутичок, на відміну від галасу та звуків сирен учасників хресного ходу, вдалося уникнути.
XS
SM
MD
LG