Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Кому зі свідків у справі Георгія Гонгадзе загрожує небезпека? Хто пише промови Віктору Януковичу? Яка проблема визначає національну безпеку України?


Ірина Біла Київ, 9 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Життя одного із головний свідків у справі вбивства Георгія Гонгадзе під загрозою. Як стверджує в газеті “Комерсант-Україна” парламентарій-соціаліст Василь Сильченко, матеріали, що підтверджують “реальну загрозу для Миколи Мельниченка, вже передані в Генпрокуратуру. Журналісти з’ясували, що цими “матеріалами” є заява, написана адвокатом колишнього майора державної охорони. Подробиці – в статті “Охоронна справа, або Психічна атака”.

Газета “Україна молода” докладно переповідає вчорашнє засідання Верховної Ради, яке було присвячене кадровим питанням. Віце-спікером обрали БЮТівця Миколу Томенка, навзамін, як наголошує видання, Уповноваженою з прав людини знову стала “регіоналка” Ніна Карпачова. Про те, як її вітали з цим обранням активісти фракції БЮТ, – у публікації “Ігри, в які граються політики”. “Газета по-київськи”, зауважуючи на очевидній відсутності ораторських здібностей у Прем’єра Віктора Януковича, зацікавилася питанням: хто ж пише тексти промов для глави українського уряду? Одна людина чи колектив? Вносить до них правки головний урядовець чи повністю довіряє своєму апаратові? Журналісти розповідають, що в історії вже були випадки, коли ті, хто писали тексти, виявлялися важливішими, а часом, і розумнішими за своїх начальників. То ж для чого тоді українцям людина на посаді Прем’єра, якщо його роботу може виконати звичайний “спічрайтер”? Більше з думкою журналістів можна ознайомитися в статті “Янукович і чиїсь думки”.

Кримська проблема визначає національну безпеку України, стверджує дописувач газети “Голос України”. На його думку, ні економічне зростання, ні активна імітація міжнародного співробітництва, ні врегулювання політичної кризи не зможуть стати гарантією соціальної стабільності і державної цілісності України, якщо в Криму не будуть забезпечені законність і правопорядок. Якщо не вжити для цього необхідних заходів, ситуація на півострові постійно погіршуватиметься, провокуючи нестабільність в українському суспільстві, втягуючи Україну в міжнародні конфлікти. На цьому наголошується в статті “Найважливіший чинник національної безпеки”. “Час купувати шуби” – у статті під таким заголовком газета “Сегодня” пише, що лютий завжди вважався найкращим місяцем для купівлі “м’якого золота” – ще є час поносити обновку, та й ціни вже не так кусаються. А цього року, крім сезонного фактора, вплинула ще й відсутність зими. Тож у деяких магазинах ціни впали наполовину, а найближчими тижнями можуть зменшитися і на 70%.
XS
SM
MD
LG