Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні парламент може розглянути призначення Володимира Огризка та Віктора Короля на посади голів МЗС та СБУ


Ці кандидатури подав до Верховної Ради Президент Ющенко.


Ці кандидатури подав до Верховної Ради Президент Ющенко.

БЮТ висловив готовність їх підтримати.

Напередодні Партія регіонів ще не визначилася, чи підтримуватиме Короля та Огризка. Однак, регіонали не відкидають, що їхнє рішення таки може бути на користь президентських ставлеників. Олексій Плотніков: “Я не хотів би казати, що тут є: поступки чи щось зроблено взамін. Оптимальним для держави було б припинення того протистояння між Президентом та Верховною Радою, протистояння між Президентом та Кабміном. Якщо Президента влаштує ситуація з цими призначеннями, і після цього з боку Секретаріату Президента припиняться ті дії, які робляться проти Кабінету Міністрів та Верховної Ради, то я вважаю, що це буде кращим виходом”.

Соціалісти також не визначилися, чи підтримуватимуть кандидатуру Володимира Огризка на посаду керівника МЗС. Що ж до голосування за голову Служби безпеки, то СБУ не братиме участі у цьому голосуванні. Олександр Баранівський: “Допоки не буде розслідувано факт прослуховування Голови Верховної Ради, ми не братимемо участі у голосуваннях за керівництво СБУ. І незалежно, яка б то було кандидатура – чи Короля, чи якась інша – рішення уже ухвалене”.

Учора, шляхом таємного голосування, парламентарі обрали заступника спікера. Ним став голова парламентського Комiтету з питань сім’ї, молодiжної полiтики, спорту i туризму “бютівець” Микола Томенко. Уповноваженим з прав людини знову стала Ніна Карпачова. За неї проголосували 253 депутати. Ніна Карпачова обіймала посаду Омбудсмена України упродовж 8 років.

Народні депутати затвердили також “регіонала” Віктора Слауту на посаду віце-прем’єра з питань агропромислового комплексу. Це уже шостий віце-прем’єр в уряді Януковича.

Матеріали до теми:

• Продовження кадрової епопеї
XS
SM
MD
LG