Доступність посилання

ТОП новини

В Європі розкрита широкомасштабна інтернет-організація з поширення дитячої порнографії.


Василь Зілгалов Слухати: Прага, 9 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Австрійська поліція заявила про розкриття всесвітньої мережі дитячої порнографії в Інтернеті, котра об’єднує понад 2 тисячі осіб із 77 держав світу, включно з Україною. Як вдалося виявити злочинців і яка ситуація з дитячої порнографією в Україні?

Австрія – Конфісковані у злочинців ноутбуки та жорсткі диски з дитячою порнографією. 7 лютого 2007 р.
Австрійська поліція розпочала розслідування після того як отримала конфіденційну інформацію від працівника однієї з віденських інтернет-компаній. Під час перевірки свого комп’ютера він помітив серію роликів, що демонструють акти насильства за участі дітей. Австрійська поліція повідомила, що в перебігу операції вилучено за обсягом близько 250-ти днів безперервного відео, або ж 4 мільйони сторінок друкованої інформації.

Оскільки матеріали роликівпоширювалися з Великої Британії, австрійська поліція передала матеріали британській структурі по боротьбі з розтлінням, Центру дитячої експлуатації і онлайнового захисту (СЕОР) і останній визначив коло підозрюваних в цій країні. На сьогодні найбільше коло підозрюваних в США, Німеччині, Великобританії та Австрії.

В Україні порушують сотні кримінальних справ

Віденська поліція каже, що передала інформацію правоохоронним органам 77 країн, у тому числі й до України. Тут лише упродовж 2005 року було порушено близько 200 кримінальних справ щодо педофілії та розбещення неповнолітніх. Щороку в Україні міліція затримує від 20-ти до 30-ти тисяч дітей за бродяжництво і жебрацтво, значна частина з них потрапляє в дитячий інтернет-порнобізнес.

Експерт з міжнародної організації «Покінчимо з дитячою проституцією та порнографією» Ольга Швед, розповіла Радіо Свобода, що українські порноділки винайшли порівняно новий метод, зйомки прихованими камерами, розміщеними навіть в унітазі.

Деякі діти тепер бояться виходити на вулицю

Ольга Швед: «Попали діти із багатих сімей, котрі навчалися у модельних студіях. Бо прихованою камерою знімалися у той час, коли вони переодягалися, або у душі були, або в туалеті. І знову ж таки громадські організації звернулися, наприклад, у Криму, що діти, які постраждали, наприклад від модельних студій, тепер бояться виходити на вулицю. Ну, уявляєте, дитина зрозуміла, що знімали і в яких ракурсах, якщо в унітазі там стояла камера і знімала. І дитина тепер боїться, що всі тепер будуть в Інтернеті її бачити».

І хоча заступник керівника департаменту київської міліції у справах неповнолітніх Борис Ширін каже, що: «У міністерстві створений підрозділ, який виявляє злочини, у тому числі і в Інтернеті. Не лише порнографію, але й інші злочини», все ж на думку експертів, Україна має активніше боротися з дитячим порнобізнесом в українському Інтернеті.

Тим часом ООН готує спеціальну доповідь про ситуацію із дитячою проституцією та порнографією в Україні, яка прозвучить на четвертій сесії Ради з прав людини ООН наступного місяця.

Матеріали до теми:

• “Звуки життя”: Срамографія. • Європол полює і на угорських педофілів.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG