Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк обвинувачує міністра транспорту й зв''язку Миколу Рудьковського в погіршенні відносин України й Молдови


Про це екс-міністр закордонних справ Тарасюк повідомив журналістам на прес-конференції в суботу.

Про це екс-міністр закордонних справ Тарасюк повідомив журналістам на прес-конференції в суботу.

За словами Тарасюка, з самого початку роботи в уряді багато дій Рудьковского були спрямовані на підрив відносин України з її зовнішніми партнерами, зокрема, з Молдовою.

Серед таких випадків Тарасюк назвав рішення Рудьковського у вересні 2006 року, без узгодження з МЗС, розпочати ремонт залізничного моста, єдиного, який з''єднує дві країни: «Цими своїми діями Рудьковський завдав збитків не тільки пасажирам і вантажам, але й інтересам й іміджу України, як країни, що взяла на себе певні міжнародні зобов''язання».

Минулого місяця Рудьковський заявив про доручення, дане керівником Секретаріату Президента Віктором Балогою Службі безпеки України, про порушення кримінальної справи у зв''язку з обвинуваченням у сприянні приїзду в Україну опозиціонерів з Туркменістану.

Відтак Рудьковський заявив, що Головне управління державної служби завершило службове розслідування щодо нього й не знайшло в його діях ніяких порушень службової дисципліни.

Раніше Тарасюк заявляв про негативний вплив приїзду в Україну туркменських опозиціонерів на україно-туркменські відносини.
XS
SM
MD
LG