Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція розпочинає «велике прибирання».


Тетяна Ярмощук Слухати: Київ, 12 лютого (RadioSvoboda.Ua) – Опозиція заявляє про спільну діяльність, дострокові вибори і вирушає в народ. Вслід за Юрієм Луценком у регіони зібралася Юлія Тимошенко.


Закон про імперативний мандат для місцевих депутатів набув чинності, обранці на місцях от-от мають опинитися під пильним контролем своїх партій та блоків і опозиція заявляє про перехід з оборони до наступу. Причому, якщо Юрій Луценко звертається до людей на площах міст, то Юлія Тимошенко анонсує чистку місцевих Рад.

Прибирання і ліквідація

Сьогодні вона оголосила, що цього тижня починає поїздку по регіонах, братиме участь у сесіях міських, обласних, та районних рад.

Цю свою програму Тимошенко назвала «великим прибиранням».

Своєю метою бютівці бачать ліквідацію уряду Януковича та антикризової коаліції, і вірять, що їм вдасться створити консолідовану опозицію.

Депутат Анатолій Семинога каже, що в Україні нарешті всі зрозуміли, якщо декратичні сили не об’єднаються, «то Україна як демократична держава не має перспективи».

Що, знову разом?

Деякі нашоукраїнці не виключають: якщо прохідний бар’єр до Верховної Ради буде збільшений, то у разі дострокових виборів їм доведеться піти спільним списком з бютівцями. Михайло Поживанов каже, що в такому випадку «є сенс починати переговори про утворення єдиного блоку на чолі з самою Юлією Тимошенко».

Втім, одностайності в "Нашій Україні" щодо спільної опозиційної діяльності з Блоком Тимошенко немає. Павло Жебрівський каже, що очима бютівців, «спільна діяльність це тоді, коли “Наша Україна” виконує роль обслуговуючого персоналу керівництва БЮТ».

Це не та діяльність, яка влаштує засновників “Нашої України”, каже він. Однак, «координація опозиційних дій з Блоком Юлії Тимошенко» це зовсім інша справа, стверджує народний депутат Павло Жебрівський.

• Юлія Тимошенко: Пастка для Януковича заготовлена.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG