Доступність посилання

ТОП новини

Українському МЗС не відомо про наявність списків українців, яким заборонений в’їзд у Росію


Виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Огризко наголосив, що чутки про заборону йому приїздити до Росії є неправдивими. Огризко також зазначив, що заборони на в’їзд в Україну деяким іноземцям є конкретною реакцією України на дії або висловлювання цих громадян. Міністерство закордонних справ України вважає порушенням міжнародного права заборону на в’їзд у Росію депутатові Петру Порошенкові.


Виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Огризко наголосив, що чутки про заборону йому приїздити до Росії є неправдивими.

Огризко також зазначив, що заборони на в’їзд в Україну деяким іноземцям є конкретною реакцією України на дії або висловлювання цих громадян.

Міністерство закордонних справ України вважає порушенням міжнародного права заборону на в’їзд у Росію депутатові Петру Порошенкові.

Напередодні МЗС Росії пояснило, що не пропустило Порошенка на свою територію через практику України забороняти в’їзд деяким російським громадянам.

Володимир Огризко вважає таку реакцію неприйнятною: «Проводити паралелі між Порошенком і, скажімо, тими депутатами Державної Думи, які собі дозволяли висловлювання, які не сприяють налагодженню наших двосторонніх стосунків — це не зовсім, мені здається, правильний підхід».

Матеріали до теми:

• Персона нон грата: «ґрати» чи гра?
XS
SM
MD
LG