Доступність посилання

ТОП новини

Комісія з питань Кавказу і Каспію провела в Брюсселі перше засідання


Представники ЄС, Росії, США та кавказьких і каспійських країн хочуть тісніше співпрацювати в галузі енергетики, економіки, ефективніше врегульовувати заморожені конфлікти і посилювати співпрацю з Євросоюзом. У роботі комісії бере участь і Україна.

Представники ЄС, Росії, США та кавказьких і каспійських країн хочуть тісніше співпрацювати в галузі енергетики, економіки, ефективніше врегульовувати заморожені конфлікти і посилювати співпрацю з Євросоюзом.

У роботі комісії бере участь і Україна. Її представляє радник Президента Олег Рибачук.

Служити не політичним групам, а підтримувати свободу мислення і робити рекомендації країнам Кавказу і Каспію — так про мету новоствореної комісії сказав її голова, міністр закордонних справ Словенії Дімітрій Рупель.

«Україна надзвичайно зацікавлена. Питання стосовно того, чи Комісія буде розглядати можливість долучення країн Каспію і особливо країн, які відомі в світі як ті, що володіють великими запасами енергоресурсів, до Європи — це питання на комісії стояло. Чесно кажучи, я його першим і підняв», — так Олег Рибачук прокоментував Радіо Свобода участь Києва у новій комісії.

За словами Рибачука, в роботі комісії він підтримуватиме євроінтеграційні інтереси України.
XS
SM
MD
LG