Доступність посилання

ТОП новини

Ошукані на квартири: вирішення по-донецьки.


Тарас Москалюк Слухати: Донецьк, 13 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Ситуація з ошуканими інвесторами в Донецьку, яка мала резонанс улітку, завершилася позитивно. Компанія «Соціальна ініціатива Москва — Донецьк», яка вела будівництво кількох житлових будинків в обласному центрі, поміняла керівництво та довела будівництво до кінця. Але влітку попередні керівники компанії зникли разом із грошима.

Три роки тому місцева влада Донецька пообіцяла, що незабаром московська компанія «Соціальна ініціатива» побудує в Донецьку цілий мікрорайон. Квартири у ньому можна буде купити у довгостроковий кредит та недорого.

Московського мікрорайону в Донецьку нема й досі. Але є три житлові об’єкти, які спричинили влітку великий скандал.

Інвестори, які вклали гроші на будівництво на рахунки московської фірми, одного дня дізналися, що власником недобудованих будинків є інша фірма, а їхні договори виявилися недійсними. Вони звернулися до прокуратури. Та знайшла двох зниклих на той час керівників донецького відділення, їхню справу у листопаді минулого року передали до суду.

Як рятували імідж

Нове керівництво вирішило поліпшити репутацію московської компанії, знайшло кошти та пообіцяло інвесторам усе добудувати. І тепер представник компанії Любов Яковлева запевняє: «Жоден інвестор не має до нас претензій. Всі зобов’язання ми виконали. Будинки побудовані, зараз тривають внутрішні роботи».

Кілька сотень людей, які майже все літо турбували місцеву владу акціями протесту, а суди численними позовами, сьогодні як поганий сон згадують той період. Зараз вони заспокоєні та готуються до переїзду. «Влітку нам довелося побігати, ми дуже турбувалися, тепер усе нормально, незабаром маємо вселитися», — каже інвестор Ігор Малеєв.

Коли буде призначено суд над колишніми керівниками, які вкрали майже 5 мільйонів гривень, наразі не відомо. А міський голова Олександр Лук’янченко пообіцяв, що кожну компанію, яка працює на ринку житла, відтепер ретельно перевірятимуть.

Матеріали до теми:

• «Заморожені» кредити. • «Еліта-центр»: що отримають потерпілі?

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG