Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи хочуть українці дострокових парламентських виборів? Яка партія має найбільше первинних осередків? Чому треба стимулювати чоловіків до родинного життя?


Ірина Біла Київ, 14 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Більшість українців не хочуть дострокових парламентських виборів та ліквідації інституту президентства. Про це свідчать результати соціологічного опитування, про яке розповідає газета “Факти”. Поцікавилися соціологи і політичними симпатіями українців. З’ясувалося, що коли б вибори відбулися найближчим часом, до парламенту пройшли б лише 4 політичні сили – Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Народний Союз “Наша Україна” та комуністи.

Зі 138 партій, зареєстрованих в Україні, найбільше первинних осередків має Соціал-демократична (об’єднана). За нею йдуть Партія “Батьківщина”, Народна партія, Соцпартія, Українська народна партія та Партія регіонів. Більше про партійне життя в областях розповідає газета “Комерсант-Україна” у статті “Їх стає більше”. “Чи має в Україні шанс паритетна демократія?” – у публікації під таким заголовком дописувачка газети “День” коментує ігнорування Антикризовою коаліцією закону “Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у виборчому процесі”. Авторка зазначає, що через те, що парламентська більшість не підтримала цей закон, питання розширення участі жінок в політиці та представництва їх у владі має всі шанси перетворитися на "вічну" або, як мінімум, тривалу проблему. За приростом населення Україна, як і більшість країн колишнього Радянського Союзу, – в мінусах. Наприклад, за минулий рік українців зменшилося на 200 тисяч. В середньому в країні на 1000 чоловіків припадає близько 1200 жінок. Так що кожен чоловік, він же потенційний батько, – на вагу золота, зазначає “Газета по-київськи”. Але чимало представників сильної статі одружуватися не збираються. Про те, чому, а також як стимулюють до родинного життя у деяких сусідніх державах, оповідається в статті “Дезертири з сімейного фронту”. У Берліні триває кінофестиваль “Берлінале”. Спеціальному кореспонденту “України молодої” вдалося там почути, що всесвітньо відома зірка Шерон Стоун нібито прийняла пропозицію Катерини Ющенко і прибуде у жовтневий Київ на кінофестиваль «Молодість». Детальніше про це та інші новини кінофестивалю – в сьогоднішньому числі видання. І, звісно ж, не оминають газети свято закоханих. Про те, як відзначають День св. Валентина в різних країнах і відколи його святкують закохані, розповідає газета “День”.
XS
SM
MD
LG