Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Київ матиме власний гімн. Віктор Янукович відновив практику тілесних покарань. Грип часником не подолати.


Ірина Біла Київ, 15 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Незабаром Київ обзаведеться власним гімном. Як інформує газета “Сегодня”, 1 березня стартує конкурс з написання проекту головної пісні столиці. Журналісти видання провели один вечір в колі вуличних музикантів, поцікавившись їхньої думкою стосовно гімну Києву. Ознайомитися з нею можна в статті “Столичним “лабухам” новий гімн не потрібен”.

15 лютого – день виходу радянських військ з Афганістану. І саме тому колишні воїни-інтернаціоналісти відзначають його, як найбільше свято в їхньому житті, - стверджує газета “Факти”. Спогади одного з учасників тієї війни – в рубриці “Ніхто не забутий”. Повернення влади Віктора Януковича ознаменувалося поверненням старих методів управління цього Прем''єр-міністра України. Як стверджують джерела у секретаріаті Кабміну, Прем''єр Янукович відновив практику тілесних покарань. Подробиці переповідає газета “Україна молода” в статті “Мороз “крєпчал”, Янукович “Мєтєліл”. А з анонсом найцікавіших публікацій в газеті “День” вас ознайомить головний редактор видання Лариса Івшина: “Сьогодні в “Дні” фантастична і розумна стаття Оксани Пахльовської “Подолання страху”, присвячена 55-літтю з дня народження Джеймса Мейса. Але вона значно ширша і глибша.

Також є інтерв’ю з Послом Чехії в Україні. Він говорить про те, що коли питання стосується безпеки, не завжди можна обійтися референдумом. Інколи еліта повинна думати сама і зважуватися на серйозні рішення. Ще мені надзвичайно симпатична – я ніколи не ціную матеріали за їх розмір – інформація про те, що в райцентрі Локачі на Волині самоліквідувалася організація Компартії. Її члени написали заяву про вихід, мотивуючи тим, що вони не хочуть платити свої внески на розкішне життя депутатів-комуністів у Верховній Раді”.


Чимало українців сьогодні грипують. А чи знаєте ви, чим насправді відрізняється грип від звичайного гострого респіраторного захворювання? – запитує читачів газета “Україна молода”. Приміром, банальну нежить може викликати аж 200 причин. А захворювання спричинені бактеріями, звичні народні засоби – цибуля та часник – нічим у лікуванні не допомагають. Як лікувати грип та застуду, і де можна зробити аналізи, які поставлять точний аналіз „грип” - в свіжому числі видання.
XS
SM
MD
LG