Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Українi вiдзначають День вшанування учасникiв бойових дiй на територiї iнших держав


Президент України Віктор Ющенко поклав квіти до Меморіального комплексу громадянам України, які загинули в Афганістані.

Президент України Віктор Ющенко з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав поклав квіти до Меморіального комплексу громадянам України, які загинули в Афганістані, повідомляє прес-служба Президента.

Президент Ющенко також відзначив численних осіб державними нагородами з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших країн.

Міністр оборони України Анатолій Гриценко привітав ветеранів та військовослужбовців: “15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та в інших країнах, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів”, повідомляє прес-служба Міноборони.

За словами міністра оборони, чимало учасників воєнних конфліктів на території інших держав сьогодні продовжують службу у Збройних Силах України: “Вони – командири, вихователі, вчителі й наукові співробітники. Їхній безцінний бойових досвід сьогодні як ніколи необхідний для всебічної підготовки особового складу, для патріотичного виховання майбутніх захисників Вітчизни. Власним прикладом вони демонструють дух бойового братерства та взаємодопомоги”.

15 лютого 1989 керівництво СРСР оголосило, що територію Афганістану залишає останній радянський солдат - закінчилась більш ніж дев''ятирічне військове вторгнення Радянського Союзу в сусідню державу.

"Захищати революцію в братерській країні" були прикликані і понад 150 тисяч українців. Більш трьох тисяч з них загинули під час цієї війни, сім тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими; уже дома, від ран, хвороб і самогубств умерло більш 4 тисяч українських "афганців".
XS
SM
MD
LG