Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликає парламент визначитися щодо внесених ним кандидатур на посади глав МЗС та СБУ


Президент України наполягає на тому, що з коаліцією Верховної Ради було досягнуто домовленість про підтримку внесених ним кандидатур Володимира Огризка й Віктора Короля на посади міністра закордонних справ і голови Служби безпеки України. Він спростував заяви депутатів від коаліції про те, що він не проводить із ними консультацій для узгодження кандидатур.


Президент України наполягає на тому, що з коаліцією Верховної Ради було досягнуто домовленість про підтримку внесених ним кандидатур Володимира Огризка й Віктора Короля на посади міністра закордонних справ і голови Служби безпеки України відповідно: "Перед внесенням обох кандидатур до Верховної Ради Секретаріат Президента проводив консультації з парламентською більшістю, під час яких було досягнуто взаєморозуміння".

Глава держави також спростував заяви представників парламентської більшості про те, що він начебто не проводить з ними зустрічей для узгодження своїх кандидатур.

Ющенко зазначив, що перш нiж подати кандидатуру Володимира Огризка на посаду мiнiстра закордонних справ, вiн узгоджував це питання: "Вiдповiдна розмова з Банковою була щодо цiєї позицiї i там було певне розумiння. Якщо щось змiнилося, то можна вигадувати будь-яку версiю лише для того, щоб цього не вiдбулося".

Глава держави вважає Огризка й Короля достатньо досвідченими для тих посад, на які їх подано.

Представники антикризової коаліції заздалегідь налаштовані негативно щодо кандидатур голів МЗС і СБУ, про це в Донецьку заявив прем’єр Віктор Янукович.

За його словами, коаліція визначиться з кандидатурами Володимира Огризка й Віктора Короля наступного тижня.

Колишнiй голова МЗС Борис Тарасюк подав у вiдставку 30 сiчня 2006 року.

Торік у грудні Верховна Рада за поданням президента вiдправила у вiдставку керівника СБУ Iгоря Дрiжчаного у зв''язку з його призначенням заступником секретаря Ради нацiональної безпеки та оборони України.
XS
SM
MD
LG