Доступність посилання

ТОП новини

У Криму з рейдерством боряться ігноруючи його.


Володимир Притула Сімферополь, 15 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Учора Севастопольська міліція повідомила, що запобігла рейдерському захопленню підприємства, яке будує елітне житло на узбережжі моря. А в Сімферополі правоохоронці кажуть, що для боротьби з рейдерами вимушені ігнорувати судові рішення, які вимагають від міліції участі у розв’язанні господарських конфліктів на боці однієї із сторін.

Увечері 13 лютого чергову частину міліції Севастополя повідомили, що група людей у чорних масках і зі зброєю проникла на територію офісу ЗАТ “Агропромбуд-механізація”, яке будує на морському узбережжі елітний житловий комплекс “Перлина Омеги”.

Як виявилося, більше десятка працівників найманої охоронної фірми намагалися винести документацію “Агропромбуд-механізації” і встановити перепускний режим входу до офісу та на територію будівельного майданчика.

Правоохоронці стверджують, що ті не мали на це необхідних повноважень. Міліція затримала нападників, вилучила в них два пістолети “Форт” з гумовими кулями. Але уже за дві години, взявши у них письмові пояснення – відпустила.

Поліцейська оперативність та міністерські рішення

Місцеві оглядачі кажуть, що таку спритність правоохоронців слід пов’язувати із несиметричністю впливу у місті господарів ЗАТ “Агропромбудмеханізація” і колишнього директора цієї комерційної структури. Саме він, кажуть правоохоронці і намагався захопити офіс фірми.

Подібних прикладів такої оперативності міліції севастопольські журналісти пригадати не змогли. Не відомі такі приклади і в Кримській автономії. В усякому випадку в Центрі громадських зв’язків кримського главку МВС такого не пригадали.

Начальник Центру Олександр Домбровський каже, що останнім часом кількість рейдерських нападів в автономії значно знизилася і пов’язує це з новою позицією міліції, яка тепер під час розв’язання господарських суперечок не буде залучатися на той чи інший бік.

Міністр Внутрішніх Справ Василь Цушко розпорядив, що навіть за існуванням постанови суду у господарських чварах, сам міністр буде вирішувати чи братиме міліція участь у виконинні судових рішень.
XS
SM
MD
LG