Доступність посилання

ТОП новини

Київська влада продає історичні місця.


Олексій Крапивко Київ, 15 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) –– Київська влада продає землі в парках та історичних місцях. Останні прецеденти – Київська фортеця та Музей народної архітектури Пирогово. Щодо музею – депутати визнали помилку, і нібито скасували ухвалення. Стосовно історичної пам’ятки «Київська фортеця» – розвели руками, так сталося. На черзі наступні ділянки, віддані під забудову – парки та історичні зони.

На останній сесії Київрада почала продавати землю. Але святкувати перемогу опозиції, яка наполягала на розподілі ділянок шляхом тендерів та аукціонів, іще зарано. Землю продали в історичних і паркових зонах. 15 ділянок, 6,65 гектарів, 78 млн. грн. – загальні характеристики. Вулиця Михайлівська, парк Дзержинського, парк Отрадний – конкретні адреси.

Депутат Київради, Юрій Дмитрук, фракція БЮТ, вважає, що важелів впливу на рішення земельних комісій та на Київраду в цьому питанні майже не існує: “На сьогоднішній день не думають люди про те, що це історична пам’ятка, історична цінність. В мене таке враження, що, якби сказали, наприклад, давайте візьмемо під реконструкцію Софію і там побудуємо 24-поверховий будинок, то я не виключаю, що більшість могла б проголосувати за це”.

Пирогово повернуть

На території Музею народної архітектури Пирогово мали побудувати розважальний комплекс, Київрада ухвалила відповідне рішення.

Коли ж обурені працівники музею та небайдужі зібралися на пікет, рішення депутати переглянули. Принаймні, так стверджує голова земельної комісії Олексій Євлах: “Рішення щодо скасування вже прийнято, але воно ще не було зареєстровано, тобто коли рішення буде зареєстровано, воно вступить в свою законну силу, і тоді ми зможемо казати, що рішення відмінено. Тобто депутати вже визначились голосуванням по відміні цього рішення”.

Депутати голосують не читаючи

Тільки у самому музеї про скасування нічого не знають. А таємницю «хибних» ухвалень міської ради випадково розкрив заступник київського мера Анатолій Голубченко, виступаючи на одному з брифінгів: “У мене, навіть ніколи часу не вистачає. Я беру всі ті питання, які збираються винести на сесію по передачі в оренду, я листаю, хочу перечитати і у мене вечора не вистачає. Це отака книжка”.

На останній сесії розглянули близько 100 земельних питань, скільки винесуть на наступну, наразі невідомо. Скільки з ділянок належатимуть парковим та історичним зонам теж таємниця. Самі депутати з більшості стверджують, що не виділяли жодної ділянки, що належать до таких зон. Практика демонструє зворотнє.
XS
SM
MD
LG