Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: З чого може розпочатися сьогоднішнє засідання Верховної Ради? За якою мудрістю будуть своє політичне буття БЮТ та "Наша Україна"? Скільки в Україні п’ятизіркових готелів?


Ірина Біла Сьогодні вже вдруге за нинішню сесію засідання Верховної Ради може відбутися блокування трибуни депутатами БЮТ та “Нашої України”, пише газета “Комерсант-Україна”. Депутати вимагають ухвалення законопроектів про обмеження росту тарифів на житлово-комунальні послуги та збільшення мінімальної зарплати. В Антикризовій коаліції до вимог опозиції ставляться скептично і готуються до другого протистояння. Подробиці – в статті “Верховна Рада готується до гіршого”.

Народна мудрість каже, що перший раз одружуються за коханням, вдруге – за розрахунком, а втретє – за звичкою. Як стверджують “Київські відомості”, саме за цим рецептом і будують своє спільне політичне буття “Наша Україна” та БЮТ. Про те, на підставі чого журналісти зробили такий висновок – в статті “Фабрика помаранчевих марень, або Довготривала єдність чи чергова вистава?”. Антикризовий менеджер. Так характеризують експерти фігуру чинного глави Президентського Секретаріату. У якості міністра з надзвичайних ситуацій Віктор Балога рятував країну від природних катаклізмів. Нині він стоїть на варті інтересів Глави держави, а відтак і мільйонів людей, які два роки тому сказали своє "Так" Віктору Ющенко. В інтерв''ю газеті “День”, керманич Президентського Секретаріату говорив про серйозний розкол у владній системі та спроби з боку коаліції зробити заявку на арифметичну більшість та меншість. А ще Віктор Іванович розповів чому його тезкам - Президенту Віктору Ющенко та Прем''єру Віктору Януковичу поки що не вдається поєднати “обидва береги Дніпра”. Інтерв’ю називається “Віктор БАЛОГА: “Будь-які спроби перешкодити Президенту ухвалювати ключові державні рішення зустрічатимуть жорстку відсіч”. В США мінімальна зарплата за годину становить трохи більше 7 доларів, Канаді - 8,5 доларів, Франції - 10,3. А які перспективи запровадження в Україні погодинної мінімальної оплати праці? Про це розмірковує газета “Голос України”. Раніше під поняттям “вітчизняний туризм” малось на увазі, в основному, поїздки українців за кордон. Нині ж, все більше туристів відвідують Україну. Щоправда в країні наразі нараховується лише 5 п’ятизіркових готелів, тоді, як лише в одній турецькій провінції Анталья їх більше 200. До того ж, співвідношення ціни та якості в українських готелях викликають сумніви, - наголошує газета “Факти”.

Святкування цього року Дня Києва буде не тривалим, але грандіозним, - інформує газета “Сегодня”. Як запевнили журналістів організатори свята – такого шоу ще ніколи не було. Участь в ньому візьмуть 10 тисяч киян. І очкують півтора мільйона глядачів. Більше про свято столиці – в статті “На День Києва “оживлять” князів, а в небо запустять 1 млн. гривень”.
XS
SM
MD
LG