Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент може дати Україні новий сигнал щодо її членства в ЄС, сподівається євродепутат


Міхал Каміньський готує для Європейського Парламенту доповідь про нову поглиблену угоду між Україною й Євросоюзом. Він збирається внести в неї пункт про надання Україні перспективи членства в Євросоюзі. Водночас він наголосив, що відсутність в Україні єдиної зовнішньої політики ускладнює завдання тих європарламентарів, які підтримують європейські прагнення Києва.

Міхал Каміньський готує для Європейського Парламенту доповідь про нову поглиблену угоду між Україною й Євросоюзом.

Він збирається внести в неї пункт про надання Україні перспективи членства в Євросоюзі, повідомив європарламентар українських журналістів у Брюсселі.

За його словами, доповідь мають обговорити в комітеті Європарламенту в березні, а на засіданні самого Європейського Парламенту в травні.

Каміньський упевнений, що більшість його колег підтримають формулювання про майбутній вступ України.

Водночас він наголосив, що відсутність в Україні єдиної зовнішньої політики ускладнює завдання тих європарламентарів, які підтримують європейські прагнення Києва.

На думку Каміньського, членство України в НАТО не є обов’язковою передумовою членства в Євросоюзі, повідомляє агентство «УНІАН».

Але водночас, якщо Україна спершу вступить до НАТО, для багатьох у ЄС це буде доказом, що це серйозна держава, зазначив євродепутат.
XS
SM
MD
LG