Доступність посилання

ТОП новини

Тарифні війни. Опозиція обіцяє повернутися до цього питання вже сьогодні


Тетяна Ярмощук Київ, 21 лютого (RadioSvoboda.Ua) – Тарифи на житлово-комунальні послуги та соціальні виплати – нове вогнище політичної напруги в країні. Сьогодні, після вчорашньої невдалої спроби, опозиціонери планують повернутися до цього питання.

Блок Юлії Тимошенко та “Наша Україна” обіцяють таки змусити антикризовиків ухвалити законопроект щодо обмеження тарифів на житлово-комунальні послуги та постанову про соціальні гарантії. І повернутися до цього питання вони планують вже сьогодні.

Щоправда, навчені вчорашнім досвідом опозиціонери не кажуть в який спосіб вони переконуватимуть антикризовиків. Представник Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль на питання Радіо Свобода відповів: “Ми вже раз попередили, і бачите, неочікуваності не вийшло. Ми, як опозиція, не будемо міняти методів діяльності, тому що ми не маємо можливості цього зробити. Ми не можемо переголосувати, ми не можемо зібрати більшість в парламенту. Ми можемо тільки наголошувати, що парламентська коаліція робить такі-то дії, які завдають збитку державі”.

Лідер “Нашої України” В’ячеслав Кириленко заявляє, що обіцяне урядом врегулювання тарифів – це скасування заборони на стягнення пені за несвоєчасну сплату тарифів та проведення роз’яснювальної роботи: “Спочатку уряд самоусунувся від цієї проблеми, потім намагався перекинути відповідальність за підвищення тарифів лише на місцеву владу, або на своїх політичних опонентів. Кабінет Міністрів на чолі з Віктором Януковичем, пропонує скасувати заборону на стягнення пені, за несвоєчасну сплату тарифів з наших громадян, розуміючи, що в чотири рази підвищені тарифи у Києві, у три рази підвищені тарифи у Харкові, багаторазово підвищені тарифи у інших містах. Людина, яка працює, і отримує середню зарплату, сплачувати їх не може”.

Опозиція підвищує тарифи?

Натомість урядовці у підвищенні тарифів звинувачують опозицію. Віце-прем’єр міністр Володимир Рибак: “У 18 областях Партія регіонів не має жодної людини на керівній посаді. Досить вводити в оману громадян України. Шановні політичні опоненти поставили людей на коліна. Їдьте в регіони і вибачайтеся за те, що ви там натворили”.

Наразі ж прожитковий мінімум для українців – 387 гривень, а мінімальна пенсія – 400 гривень. А тарифи на житлово-комунальні послуги у різних областях зросли від 1,5 до 4 разів.
XS
SM
MD
LG