Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: День рідної мови, Затвердження міністра внутрішніх справ та Голови СБУ, Україна входить до найбільших експортерів меду.


Ірина Біла Сьогодні – День рідної мови. В Європі зараз є багато цікавих теорій, які стосуються енергетики мови. Одна з них, приміром, стверджує, що навколо одномовної спільноти утворюється своєрідний енергетичний щит, який захищає народ від різноманітних катаклізмів. Детальніше про це розповідає газета “Україна молода”.

Газета “Голос України” на першій шпальті також пропонує початок добірки, присвяченої Міжнародної дню рідної мови. В цьому ж числі парламентське видання розповідає, як уряд домовився про участь українських компаній у розробці узбецьких газових родовищ в обмін на допомогу в реконструкції газотранспортної системи Узбекистану. Кандидатури на посаду глави МЗС та СБУ, які парламенту запропонував розглянути Президент, народні депутати завтра не зможуть затвердити, - стверджує газета “Факти”. Зокрема, експерти, до яких звернулося видання, заявили, що багато чого залежатиме від кандидатур заступників міністрів – наскільки вони будуть компромісними. А ось газета “День” з’ясовувала у своїх експертів інше питання, а саме: чи можливі дострокові вибори в парламент. Дехто з них вважає, що наразі у Президента немає серйозних важелів для того, щоб розпустити парламент. В той же час, на думку експертів, зараз у Верховній Раді України переважає економічно-бізнесове мислення. А поки бізнес буде сидіти у парламенті, класичної суспільної користі від нього не буде. Торкається “День” і проблем буденніших. Зокрема, розповідає, як купити авто за європейською процентною ставкою. Бажання придбати новий автомобіль переслідує практично кожного, - зауважує видання, але не кожний собі це може дозволити. Більшість українців заробляють не більше за $500 і це в столиці. Дешеві кредити, за прогнозами експертів, протягом кількох років українцям навряд чи будуть доступні. Зі вступом до СОТ кількість іноземних фінансових установ збільшиться, в результаті боротьби за клієнта знизяться процентні ставки, однак на стражденних по рулю і колесам очікують нові перешкоди - більш жорсткі вимоги до позичальників банків. І все ж, за прогнозами, цього року продаж нових авто збільшиться на 30%. Завдяки чому задовольняється попит? Про це – в статті “Автомобілі економ-класу стають доступнішими”.

“Україна заллє Європу медом” – у публікації під таким заголовком “Газета по-київськи” розповідає про реальні шанси українських бджолярів увійти в трійку найбільших експортерів меду в країни ЄС. Зараз українці експортують 50 тис тон “рідкого цукру” в рік, займаючи 5-те місце в світі серед експортерів меду. Тоді, як скажімо, Росія лише 40 млн.
XS
SM
MD
LG