Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні завершується термін ультиматуму Ради Безпеки ООН із вимогою до Ірану припинити роботи зі збагачення урану


Якщо Міжнародне агентство з атомної енергії підтвердить, що Тегеран не виконав його умов, то проти Ірану можуть запровадити санкції.

Якщо Міжнародне агентство з атомної енергії підтвердить, що Тегеран не виконав його умов, то проти Ірану можуть запровадити санкції.

Представник Білого дому Тоні Сноу заявив у Вашингтоні: “Факти полягають у тому, що ми були б раді допомогти Ірану в розробці мирної ядерної програми. Але і ми, і міжнародне співтовариство виступаємо категорично проти того, щоб Іран працював над створенням ядерної зброї і отримав її. Іран повинен погодитися згорнути роботи зі збагачення ядерних матеріалів, які можуть бути використані для створення такої зброї”.

У той же час представник Ірану Алі Лариджані заявив: “Якщо когось влаштовує нерозумна та агресивна лінія поведінки – будь ласка, ми дамо на це достойну відповідь. Можна підійти до проблеми логічно і вирішити її шляхом переговорів, а можна підійти з позиції сили – і це вже буде інша розмова”.

Іранський президент Махмуд Ахмадінеджад назвав учора міжнародні вимоги “незаконними” і наголосив, що виробництво ядерного палива у мирних цілях є невід’ємним правом Ірану.

Така позиція іранського керівництва може призвести до посилення економічних санкцій проти Ірану.
XS
SM
MD
LG