Доступність посилання

ТОП новини

Нарада з комунальних питань у Луганську


Ярослав Гребенюк Луганськ, 21 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Луганську керівництво області збереться на нараду – будуть разом вирішувати, як висмикнути Луганщину з комунального колапсу.

Відомо, що Луганщина потрапила відразу до всіх списків: тут зруйнована комунальна сфера, тут високі тарифи, тут за цими тарифами ніхто не хоче платити, і, водночас, в Луганську виявлені порушення при формуванні тарифів.

Нещодавно прем’єр-міністр Віктор Янукович, коли давав прочухана за тарифну політику регіонів, згадав і про Луганськ. Негайно почалася перевірка Державної інспекції по контролю за цінами, яка виявила «масові порушення законодавства» – так висловився замісник прокурора луганської області Анатолій Горпенюк. За його словами, тарифи у Луганську завищені, у тринадцяти районах та містах керівництво збільшувало в кілька разів кількість коштів необхідних для проведення робіт, уходу за територією, указувало більшу кількість двірників, ніж потрібно.

Луганський міський голова Кравченко сказав, що питання спірне, ним ще займеться виконком, і взагалі, – візьми будь-яку бабцю і та все розкаже про тарифи. Мер вважає, що оця колотнеча щодо тарифів усім набридла, треба переходити до надання якісних послуг. І щоб усі платили. Яким чином це зробити не каже.

Самі ж луганці не дуже платять, але платити стали більше

Так, на середину грудня лише 15 відсотків городян заплатили за теплопостачання, наразі – вже 51 відсоток. Це пов’язано з «роз’яснювальною роботою», до якої підключилися місцеві телеканали: луганцям показували, як у людей, що не сплатили, відбирають комп’ютери, вивозять меблі, показували, як перекривають газ у домах, а потім брали інтерв’ю у бабусь, у котрих до речі, усе було заплачено.

Найбільший острах у луганців викликав приїзд компанії «Спрут» – спеціалісти доводили, що мовляв за допомогою спеціальних пристроїв воду і каналізацію можна різати індивідуально, оминаючи сусідів. Після одного такого показу у мешканки міста прорвало каналізацію, і фекальні води залили два поверхи. У жінки потім навіть гроші за відключення комунальної блокади не взяли. Вважають це за подарунок.
XS
SM
MD
LG