Доступність посилання

ТОП новини

Перший земельний аукціон в Хмельницькому відвідала Юлія Тимошенко.


Олексій Крапивко Хмельницький, 21 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Перший земельний аукціон відбувся в Хмельницькому. Юлія Тимошенко, яка була присутня на аукціоні, вважає це досягненням її блоку. За 15 соток, що здадуть в оренду підприємцю, міський бюджет отримав в 25 разів більше за стартову ціну маєтку. Яким чином проходив тендер та чи стане це правилом для Хмельницького?

Учасники аукціону.
Півмільйона гривень отримав бюджет Хмельницького у результаті відкритого аукціону, щодо передачі в оренду однієї земельної ділянки. Стартова ціна складала 22 тисячі гривень. На аукціоні була присутня Юлія Тимошенко, яка пообіцяла - подібним чином проводитимуться всі земельні розподіли: "Я просто наведу дві цифри, і вам стане все зрозуміло, як ми жили до сьогодення. В минулому році 40 гектарів земель в місті, при чому не так розташовані, як ця ділянка, так, а у центральних місцях роздано за 185 тис. гривень. Зараз мова йшла про 15 соток, не продаж. Я хочу, щоб ви просто оцінили масштаби корупції в цілому по Україні".

Втім, колишній голова Хмельницького Микола Приступа заперечив свою причетність до роздачі землі, а цифру, що привела лідерка БЮТу назвав хибною: "Це – брехня – раз, тому що Вам матеріали дали такі, які хочуть Вам дати. Тому що я ніколи не давав таких неправдивих матеріалів. Але бюджет минулого року не приймала ця рада і вже за 2006 стільки нароблено, напрацьовано, але приймає рішення сесія і минулого разу не було в мене можливості, щоб сесія підтримала так, як сьогодні підтримує Сергія Івановича" (чинного міського голову).

Раніше чиновники вирішували все за зачиненими дверима

Самі ж учасники першого в Хмельницькому земельного аукціону розповіли Радіо Свобода, що ціна ділянки для них особливо не змінилася, однак віддавати гроші в міський бюджет їм приємніше. У зв’язку з цим переможець вчорашнього аукціону Олександр Дерунов зауважив: "Я вважаю, що так краще набагато. Тому що ми бачимо реально де розташована земельна ділянка, що на ній можна будувати, я вона виглядає. Раніше все це було кулуарно – написав листа, чи дадуть відповідь, чи не дадуть відповідь… Все чиновники вирішували за зачиненими дверима".

Впевненості в тому, що решту ділянок влада розподілятиме так само немає, вважають експерти. Але останні зміни в міському бюджеті Хмельницького практично не залишають посадовцям вибору: після зниження тарифів на житлово-комунальні послуги, гроші на дотації, компенсації та погашення боргів постачальникам житлових послуг можна отримати лише від продажу або передачі в оренду землі.
XS
SM
MD
LG