Доступність посилання

ТОП новини

Джорджіо Армані: 30 років еволюції стилю.


Наталка Кудрик Слухати: Рим, 21 лютого 2007, (RadioSvoboda.Ua) – У Мілані, де проходить тиждень жіночої моди, відкрили виставка, вперше присвячену моделям лише одного дизайнера. Такої честі удостоївся один із лідерів модельного бізнесу, імператор стилю Джорджіо Армані, котрий відзначив 30 років своєї кар’єри. Представлені 600 моделей одягу розповідають про розвиток його естетичної філософії елегантності.


Джорджіо тріумфує. Блакитноокий красень з італійського містечка П’яченца за кілька десятиліть досягнув вершин моди і стилю. На сьогодні мати одяг і прикраси від Армані, облаштувати інтер’єр у стилі Армані означає представити себе у товаристві гарно і гідно.

У 70-80-их роках Джорджіо Армані прославився революційною концепцією жіночого одягу. Використовуючи традиційні чоловічі тканини, сіренький класичний костюмчик, дизайнер перетворив його у вишуканий костюм для ділової жінки. Елегантний піджак став беззаперечним хітом його колекцій, він і досі залишається родзинкою стилю Армані.

«Жінки, одягаючи піджак від Армані, виглядали жіночими, привабливими, але піджак водночас підкреслював їхню авторитетність», – стверджує Рената Мілько, авторка біографічної книжки про Джорджіо Армані.

Елементи чоловічого одягу дизайнер втілює у жіночі речі, і, навпаки, плавно фемінізує костюми для чоловіків із особливим, арманівським, смаком. Для вдалого результату великому майстру достатня обмежена палітра кольорів. Його дефіле часто називають тріумфом елегантності як жіночої, так і чоловічої.

«Надто худі моделі – неприйнятні...»

Коли у світі моди вирує суперечка про те, чи не є сьогоднішні моделі занадто худорляві, Джорджіо Армані вкотре виступає на захист природної жіночості: «Надто худі моделі – неприйнятні. Це, на превеликий жаль, дівчата без блиску в очах. Я ніколи не випускав на подіуми таких жінок. Сучасна реклама часто демонструє фотографії з подібними образами, де погляд моделей зовсім порожній. Саме це є дуже негативним явищем сьогодні, а не те, що одягають сукню на жінку, котра практично не має грудей. Така реклама подає негативні образи молодого чоловіка і молодої жінки».

Удосконалюючи образ Armani look, стиліст створив шикарні колекції вечірніх суконь та смокінгів. Щороку на церемонії вручення премій «Оскар» кінозірки прагнуть з’явитися на червоному килимі саме у вбранні від цього італійського дизайнера.

Рената Мілько: «Він справді один із великих стилістів, як були свого часу Коко Шанель та Ів-Сен Лоран. Правда, що він перший і єдиний, який створив власний образ. Обличчя Джорджіо Армані всюди відоме так само, як впізнають обличчя Джона Кеннеді чи Ґанді. Це свідчить про те, що Армані був іконою XX століття і залишається таким донині».

Хто заплатить більше за володіння Армані?

Джорджіо Армані – президент і єдиний акціонер власного Будинку Моди, який понад 30 років успішно діє на світовому ринку. Його імперія налічує 13 фабрик, майже 5 тисяч постійних працівників і понад 250 брендових магазинів у 36-ти країнах.

Кілька років тому Армані разом із українським улюбленцем Андрієм Шевченко відкрив свій магазин і в Києві. Учора 72-літній модельєр заявив, що готовий продати свої володіння покупцю, який запропонує ліпшу ціну.

Нині концерн Армані оцінюють у 5 мільярдів євро. Суму називають астрономічною у порівнянні з обсягом продажу у 2005 році, що становив 1,5 мільярди євро. Успіх імперії Армані пов’язують з особливою філософією моди та неабияким підприємницьким хистом дизайнера.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG