Доступність посилання

ТОП новини

Мер Москви дякує кримчанам за протидію НАТО і критикує наміри США встановити систему протиракетної оборони в Польщі й Чехії


Водночас Прогресивна соціалістична партія заявила, що збирається блокувати «натівські» навчання по всій Україні. У Міністерстві оборони України не виключають, що можуть притягти до відповідальності осіб, які заважатимуть міжнародним навчанням.

Юрій Лужков, перебуваючи в Севастополі, говорив про «нову холодну хвилю проти Росії», до якої він залічив плани США щодо протиракетної оборони в Східній Європі і «просування НАТО, якому в Криму вже дали гарну могутню науку».

Лужков назвав «подвигом» те, що кримчани «здолали ту силу, яка хотіла б створити нову напруженість поблизу кордонів Росії».

Як вважають, він мав на увазі минулорічні події, коли через гучні протести в Криму скасували українсько-американські навчання «Сі бриз».

Водночас у Києві Прогресивна соціалістична партія заявила, що збирається блокувати «натівські» навчання по всій Україні.

Як сказав один із її провідників Володимир Марченко, партія домагатиметься не допустити на територію України «натівських» військ на цьогорічні навчання «Сі бриз», але намагатиметься блокувати їх незалежно від ухвал уряду й парламенту.

Цього року навчання «Сі бриз» планують провести не в Криму, як щороку до останнього часу, а в Миколаївській і Одеській областях.

Ці українсько-американські навчання не мають жодного стосунку до НАТО. До двосторонніх навчань «Сі бриз», як правило, долучаються й інші країни. Зокрема, в них раніше брала участь і Росія.

У Міністерстві оборони України не виключають, що можуть притягти до відповідальності осіб, які заважатимуть міжнародним навчанням.
XS
SM
MD
LG