Доступність посилання

ТОП новини

Цушко вийде на парламентський килимок


Тетяна Ярмощук Київ, 23 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Що змінилося у системі МВС за час перебування Василя Цушка на посаді міністра? Чи виправдав він очікування антикризової коаліції? Як оцінює його перебування на посаді головного міліціонера опозиція? Сьогодні Василь Цушко інформуватиме Верховну Раду про свою діяльність.

Побачити Василя Цушка у парламенті та послухати його виступ забажали представники Партії регіонів. Однак однопартійці міністра, соціалісти, вважають, що давати оцінку роботі міністра зарано. Олександр Баранівський в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: “За цей період дай Боже увійти в колію, розібратися в господарстві, зрозуміти, що ти прийняв, на якому рівні знаходиться наша міліція, було багато кадрових питань. Тому, я думаю, він буде нас інформувати, що зроблено, в якому стані міліція, можливо, буде ставити питання, яка підтримка потрібна сьогодні міліції. Не буде об’єктивно сьогодні давати позитивну, чи негативну оцінку, тому що не буває так: “прийшов, побачив, переміг”. Оцінку даватимемо дещо пізніше”.

Втім дехто із регіоналів уже зараз впевнено перелічує переваги Василя Цушка перед попередником. Ярослав Сухий: “Він принаймні не париться, він не бреше, не порушує замовних кримінальних справ, як робив це Луценко. Тим він вигідно відрізняється. Він спокійний поміркований чоловік, який намагається вникнути у цю справу, він не хвалиться, він не бреше. Це вже плюс”.

До роботи Василя Цушка поки немає особливих претензій і в Блоку Юлії Тимошенко. Андрій Кожемякін: “Єдине, що я бачу, це беззастережна заміна керівників обласних управлінь МВС. Дійсно, є ті керівники, які не відповідають займаним посадам, але й є ті люди, яких знімають за компанію. Мені здається, що це більше політичні кроки з його боку, як міністра МВС. А якихось особистих претензій чи претензій до його керування МВС я не бачу”.

А представник Президента у парламенті Роман Зварич в інтерв’ю Радіо Свобода так охарактеризував роботу нового керівника МВС: “Надто політизовано. Я не бачу великих змін, принаймні на краще”.

Міністром внутрішніх справ Василь Цушко став у перший день зими. Того дня Верховна Рада проголосувала за відставку міністра закордонних справ Бориса Тарасюка та тодішнього головного міліціонера Юрія Луценка. Серед видимих перемін, які приніс із собою новий міністр, – зміна начальників міліцейських управлінь у 12 областях України, а також у Києві та Севастополі.
XS
SM
MD
LG