Доступність посилання

ТОП новини

Колишній мер Одеси Руслан Боделан таки перебуває в міжнародному розшуку


Про це заявив керівник українського бюро Інтерполу Кирило Куликов у п’ятницю після виступу в парламенті міністра внутрішніх справ Василя Цушка, який сказав, що Боделана не розшукував Інтерпол.

Про це заявив керівник українського бюро Інтерполу Кирило Куликов у п’ятниці після виступу в парламенті міністра внутрішніх справ Василя Цушка, який сказав, що Боделана не розшукував Інтерпол.

За словами Куликова, хтось увів в оману керівника МВС. Згодом надійшло повідомлення, що Кирило Куликов подав заяву про відставку. Сам Куликов заявив, що це його особисте рішення. При цьому він назвав необґрунтованою критику на адресу бюро з боку міністра внутрішніх справ.

У 2005 роцi проти Боделана прокуратура Одеської областi порушила кримiнальну справу за пiдозрою в зловживаннi службовим становищем, а МВС оголосило його в розшук.

У сiчнi 2006 року тодiшнiй мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко заявив, що Україна отримала офiцiйне повiдомлення, що колишнiй мер Одеси Руслан Боделан, який перебуває в мiжнародному розшуку, має росiйське громадянство.

Пiзнiше Боделан повiдомив, що проживає в Росiї i працює на посадi заступника гендиректора Санкт-Петербурзького морського торгового порту.

У п’ятницю у Верховній Раді міністр внутрішніх справ Василь Цушко також сказав, що суд призупинив розгляд справи проти іншої особи – колишнього голови Держуправлiння справами Ігоря Бакая.

Бакая звинувачують у перевищенні влади або службових повноважень. За даними українського Інтерполу, Ігор Бакай перебуває в Москві.
XS
SM
MD
LG