Доступність посилання

ТОП новини

В. Янукович не виключає, що в 2009 році Президента обиратиме парламент


Про це керівник уряду України заявив в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на запитання, чи будуть наступні президентські вибори всенародними, чи проходитимуть в парламенті. «Можу припустити, що багато в чому це залежатиме від позиції Президента...», - сказав В. Янукович.


Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на запитання, чи будуть наступні президентські вибори всенародними, чи проходитимуть в парламенті.

«І той, і інший варіант можливий», - зокрема, сказав В. Янукович, зазначивши, однак, що сьогодні відповісти на це запитання «дуже важко». >«Можу припустити, що багато в чому це залежатиме від позиції Президента і від позиції опозиції», - додав він. Що стосується настроїв у коаліції щодо даного питання, то вона, за словами В. Януковича, керується тільки одним принципом – збереження стабільності в суспільстві і державі. «Якщо це буде проти волі Президента – а це означає дестабілізацію ситуації – ми на це не підемо. А якщо Президент з цим погодиться і вважатиме, що потрібно змінити форму обрання Президента, можливо і термін збільшити – тоді це питання обговорюватиметься в коаліції і, можливо, це рішення буде прийнято», - сказав В. Янукович.

Водночас, за його словами, якщо дестабілізуючим чинником стане сам Президент, то тоді не можна виключати іншого варіанту – об''єднання коаліції з опозицією, «адже відомо, що сьогодні БЮТ претендує, щоб свого лідера висунути на майбутніх президентських виборах», - додав він.

Проте В. Янукович заявив, що коаліція «взагалі відкидає» розвиток цього сценарію.

Про висунення власної кандидатури на президентських виборах 2009 року В. Янукович сказав: «Якщо вибори будуть всенародними – у нас інших варіантів не буде». За його словами, Партія регіонів однозначно висуне свого кандидата – того, у якого буде відповідний рейтинг.

Що стосується можливості проведення дострокових парламентських виборів, В. Янукович повторив позицію, що і він особисто, і Партія регіонів виступають категорично проти цього, оскільки будь-які дострокові вибори дестабілізують ситуацію в країні і не приносять користі.
XS
SM
MD
LG