Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: БЮТ і "Наша Україна" йтимуть на вибори окремо


Про це лідер БЮТ повідомила в ефірі каналу "Інтер".

У разі проведення дострокових парламентських виборів Блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна" йтимуть на них окремими блоками.

Про це повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко у неділю в ефірі каналу "Інтер".

"Якщо будуть дострокові вибори, ми в системі повної координації дій ідемо двома блоками", - сказала вона.

"Наша політична сила піде окремо, "Наша Україна" окремо, але в системі не поборювання і взаємної допомоги", - додала Тимошенко, підкресливши, що "мова про один список не йде".

Водночас на питання про формат участі в майбутніх президентських виборах Тимошенко відповіла, що "зараз зарано про це говорити".

Тимошенко також висловила думку, що "було б непогано, якби спочатку була нова редакція Конституції, а потім дострокові вибори".

Відповідаючи на питання про лідера об’єднаної опозиції, лідер БЮТ сказала: "Мені здається, в опозиційних об''єднаннях лідера призначити неможливо".

"Ми направили спеціальні партійні директиви на місця, щоб блок, який я очолюю, і "Наша Україна" створили у фракціях всіх рівнів без виключення єдині команди, і щоб ці єдині команди залучили до своїх лав інші демократичні сили, які можливо є в тих чи інших фракціях у тих чи інших областях", - повідомила також Тимошенко.

Вона висловила припущення, у випадку проведення дострокових парламентських виборів до Верховної Ради пройдуть 3-4 партії.

Говорячи про позицію президента після входження пропрезидентської "Нашої України" до об’єднаної опозиції, Тимошенко підкреслила, що "президент не може бути лідером опозиції, а може бути тільки президентом країни", повідомляє "Українська правда".
XS
SM
MD
LG