Доступність посилання

ТОП новини

До Чернівців прибула одна з найбільших реліквій християнського світу — благословенна копія Туринської плащаниці.


Оксана Зима Чернівці, 26 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цю українську копію благословив Святіший Отець Папа Римський Венедикт XVI. У неділю на урочисте богослужіння до Собору Успіння Пресвятої Богородиці, куди й прибула реліквія, зійшлися буковинці, щоб віддати подяку Богові, а також на власні очі побачити "свідка" Христового воскресіння. Як каже настоятель собору о. Валерій Сиротюк, кожен охочий, який прийде до плащаниці із поцілунком віри, отримає хронологічну таблицю подорожі Туринської плащаниці.

Реліквія є точною копією справжньої Туринської плащаниці, яку вперше відкрили на початку 19 ст., і яку через древність матеріалу показують для цілого світу лише раз у 90 років або у визначні дати, так як це було сім років тому, коли святкували дві тисячі років Християнської церкви.

Реліквія має розміри 4 метри і 30 см. у довжину та метр і десять см. завширшки. Саме такою тканиною двічі було огорнуто тіло Спасителя - каже о. Валерій Сиротюк. А виготовлена плащаниця зі спеціального матеріалу, який має назву дамаск. Привезли її в розгорнутому вигляді і спеціальній рамці і помістили за скло.

Багато віруючих прийшло побачити реліквію Християнства

Зал був заповнений — тут були не лише люди вже поважного віку, але й молодь та діти. Представники хору чернівецького Собору кажуть, що ця подія може об’єднати людей різних християнських конфесій і взагалі усіх українців Буковини, адже Бог один і Бог — це любов, яка об’єднує, кажуть вони.

Копія Туринської плащаниці перебуватиме у чернівецькому Соборі Успіння Пресвятої Богородиці до 4 березня. Упродовж усього тижня, говорить настоятель Собору Успіння Пресвятої Богородиці о. Валерій Сиротюк, у різні дні для молитви увечері будуть збиратися люди, щоб молитися про об’єднання усіх церков, про нашу державу та увесь світ. До церкви будуть запрошувати школярів та студентів. Також тут будуть молитися брати по вірі — православні. В окремий день на молитву зберуться митці та науковці міста.
XS
SM
MD
LG