Доступність посилання

ТОП новини

Плани США розташувати в Польщі й Чехії «протиракетний щит» далі розколюють Європу, вважає Віктор Янукович


Такі рішення можна ухвалювати тільки після широкої європейської дискусії й діалогу між Західною і Східною Європою, зокрема й обговорення з Україною і Росією, завив Прем’єр-міністр України. Підтримка Польщею американського плану «не сприяє» двостороннім відносинам між Варшавою й Києвом, наголосив Янукович.


Такі рішення можна ухвалювати тільки після широкої європейської дискусії й діалогу між Західною і Східною Європою, зокрема й обговорення з Україною і Росією, завив Прем’єр-міністр України.

Підтримка Польщею американського плану «не сприяє» двостороннім відносинам між Варшавою й Києвом, наголосив Янукович німецькому щоденникові “Handelsblatt”.

Як пише газета, не тільки цим вражає «здоровий як бик раніше засуджений голова уряду» України.

Янукович також знову висловився проти вступу України до НАТО, мовиться в його інтерв’ю, що вийде друком 27 лютого, в день початку візиту прем’єра до Німеччини.

Водночас Польща сподівається, що елементи «протиракетного щита», розташовані на її території, доведуть до зміцнення міжнародної безпеки.

Про це заявив Прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський на зустрічі з послом США в Польщі Віктором Ашем, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Напередодні, в п’ятницю, польський уряд повідомив США, що готовий почати переговори про розташування на своїй території елементів американської протиракетної оборони.

Консультації про такі переговори веде також уряд Чехії.

США хочуть розташувати на території Польщі базу з десятьма протиракетами, а в Чехії радарну станцію наведення. Вашинґтон заявляє, що це спрямовано проти можливого ракетного нападу з боку таких режимів, як Північна Корея чи Іран.

Проти цих планів різко виступає Росія. Вона вважає їх за загрозу власній ракетній потузі.
XS
SM
MD
LG