Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 27 лютого.


Віктор Недоступ Київ, 27 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цього дня заснований футбольний клуб “Баварія”, створена Спілка композиторів України, в Італії замислились, як рятувати падаючу Пізанську вежу, а до Віденського оркестру вперше прийняли жінку.

27 лютого 1848 року у Мангеймі (Німеччина) та інших містах Баденського герцогства відбулись масові народні збори, які вимагали ухвалення конституції, відміни феодальних повинностей і проголошення демократичних свобод. Збори знайшли підтримку в інших німецьких державах і переросли в Березневу революцію.

1900 – Провідні представники Фабіанського товариства, тредюніонів та Незалежної робітничої партії створюють у Лондоні Комітет робітничого представництва, на основі якого через 6 років виникне Лейбористська партія. Її секретарем стане Джеймс Рамсей Макдональд, майбутній перший прем''єр-міністр лейбористського уряду Великої Британії.

Цього ж самого дня у Мюнхені заснували футбольний клуб "Баварія".

1939 – У Києві створена Спілка композиторів України.

1955 – Після ратифікації Паризьких угод 1954 року Федеративна Республіка Німеччина стає суверенною державою – Франція, Велика Британія і США відміняють дію окупаційного режиму. Одночасно з набуттям суверенітету ФРН стає членом НАТО.

1963 – Уряд Італії оголошує конкурс на кращий проект збереження Пізанської башти. Верхня частина 60-метрової споруди за вісім століть відхилилась майже на 5 метрів від вертикалі і продовжує падати. Але повільно – остаточно вона має впасти через 300 років.

1965 – Перший у світі широкофюзеляжний транспортний літак АН-22 ("Антей"), створений у Київському КБ О.К.Антонова піднімається в небо.

1989 – У столиці Венесуели Каракасі спалахують масові заворушення. Причина – різке підвищення цін, зокрема на продукти харчування. Заворушення швидко перекидаються на провінційні міста і тривають до середини березня. Під час їх придушення 256 людей вбили і біля 2 тисяч поранили.

А у 1997 в Ірландії легалізували розлучення.

Цього ж самого дня до складу Віденського філармонічного оркестру вперше за всю історію його існування прийняли жінку.
XS
SM
MD
LG