Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані сьогодні загинули 18 осіб внаслідок теракту біля входу на американську військову базу Баграм


Смертник підірвав вибуховий пристрій, коли на базі перебував віце-президент США Дік Чейні. Віце-президент не постраждав.

Смертник підірвав вибуховий пристрій, коли на базі перебував віце-президент США Дік Чейні. Віце-президент не постраждав.

Як повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода представник військових Анжела Біллінґс, загинули декілька афганців та військовослужбовців, щонайменше 23 людини госпіталізовані. Біллінґс розповіла, що спочатку повідомляли про трьох загиблих. За інформацією афганської влади, загинули 18 осіб, більшість з яких – мирні жителі.

За деякими повідомленнями, відповідальність за теракт взяли на себе таліби.

Чейні прибув до Афганістану для переговорів із президентом країни Хамідом Карзаєм.

Напередодні віце-президент США відвідав Пакистан, де заявив про можливе зменшення фінансової допомоги Ісламабаду, в разі послаблення боротьби проти Талібану та Аль-Каїди, повідомляє вашингтонський кореспондент Радіо Свобода.

Пакистан займає п’яте місце у світі за обсягами отримуваної зі США фінансової допомоги. Однак демократи у Конгресі США вважають недостатніми дії Президента Мушаррафа у боротьбі з тероризмом і погрожують скоротити фінансову допомогу Ісламабаду.

Під час переговорів з генералом Мушаррафом в Ісламабаді віце-президент Чейні закликав пакистанського лідера до енергійніших дій у боротьбі з терористичними організаціями.

Генерал Мушарраф заявив після зустріч з американським високопосадовцем, що Пакистан докладає максимум зусиль для боротьби із терористичною загрозою.

Американські розвідувальні служби дійшли висновку, що терористичним угрупованням вдалося відновити свою організаційну інфраструктуру у Пакистані.

Вашингтон також невдоволений угодою Мушараффа із місцевими кланами, яка надає їм, на думку американців, надмірну автономію.
XS
SM
MD
LG