Доступність посилання

ТОП новини

Необхідно консолідувати досягнення, здобуті під час Помаранчевої революції, вважає британський міністр у справах Європи.


Богдана Костюк Київ, 27 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Україна зможе розраховувати на перспективу членства в Європейському Союзі, якщо поборе корупцію і забезпечить верховенство права. Великобританія має намір підтримати в Україні відповідні реформи та поглиблювати з нею співпрацю в енергетичній галузі. Про це заявив британський міністр у справах Європи Джеф Гун, який 27 лютого перебував у Києві з офіційним візитом.

Міністра Джефа Гуна в Європі називають “єврооптимістом”: він активно виступає за перспективу членства України в Євросоюзі, посилення співпраці ЄС зі східним сусідами. Гун активно підтримує реформи у судочинстві, громадському секторі та економіці в державах перехідного періоду. Про це він говорив з Президентом Віктором Ющенком та Прем‘єром Віктором Януковичем:

Джеф Гун: “Мій нинішній візит – добра нагода нагадати про важливість упровадження Україною реформ у політичній, економічній системі, у громадському секторі, у судочинстві. Я наголосив чільникам української держави: необхідно консолідувати досягнення, здобуті під час Помаранчевої революції, і продовжити реформи, які зможуть наблизити Україну до Євросоюзу. Сподіваюся, цей мій візит свідчить про посилення співпраці між Великобританією та Україною і в галузі міжнародної безпеки, змін клімату, тощо”.

Уся Європа мусить боротися з корупцією і работоргівлею

На думку Джефа Гуна, європейські держави, незалежно від того, чи є вони членами Євросоюзу, чи ні, мають об’єднати зусилля у боротьбі з корупцією, нелегальною торгівлею людьми і співпрацювати у галузі енергетичної безпеки.

Британський міністр у Києві також був гостем міжнародної конференції із запобігання торгівлею людьми і у своєму виступі там зазначив: “Нам досі не відома реальна кількість людей, які нелегально потрапили до Великобританії і яких міжнародні злочинні угруповання використовують для роботи на “чорному ринку праці” та у секс-індустрії. Британська громадськість ініціювала створення у місті Шеффілді міжнародного центру запобігання торгівлі людьми, в якому працюють професіонали з відповідних урядових установ і представники громадськості. Ми долучаємо українських колег, міжнародні організації до спільної боротьби з сучасною работоргівлею”.

Міністр Джеф Хун захотів зустрітися з відомим українськими спортсменами Віталієм Кличком і Лілією Подкопаєвою, поклав квіти до пам‘ятника жертвам Голодомору і висловив захоплення соборами Святої Софії Київської та Михайлівського Золотоверхого. Збереження історико-культурної спадщини – одне зі свідчень європейськості держави, вважає міністр Гун.
XS
SM
MD
LG