Доступність посилання

ТОП новини

Поїздка із шиком. На яких машинах їздить місцева влада?


Галина Терещук Львів, 27 лютого, 2007 (Radiosvoboda.Ua) – Упродовж трьох місяців для голови Львівської облради орендували за бюджетні гроші престижний автомобіль Toyota Camry. Щомісяця витрачали по 18 тисяч гривень. Колишній голова облради, нині депутат Михайло Сендак звинувачує свого наступника Мирослава Сеника у розтринькуванні бюджетних коштів. Останній збирається відповісти своєму попереднику на сесії.

Голова Львівської обладміністрації їздить на машині МВС

Львів’яни, які проходять біля приміщення облради та адміністрації, доволі часто призупиняються, щоб помилуватись припаркованими автомобілями. Особливо тішаться за обранців, які приїжджають на сесію. Однак, якщо у депутатів власні машини чи від фірм, то керівництво області їздить на орендованих машинах, за бюджетні гроші.

Голову обладміністрації Петра Олійника возять на «Шкоді», яку орендують у «Західенерго» (на цій машині їздив і його попередник). Є ще один престижний позашляховик (такі фольксвагени керівникам адміністрацій для користування надав міністр внутрішніх справ Луценко). Міністерство придбало більшу кількість автомобілів і тому їх видали областям. Нині міністр Цушко має намір ці автомобілі забрати.

За 3 місяці оренди можна купити авто

Заступники голови обладміністрації теж їздять на орендованих машинах. А ось посадовці облради останній місяць мусять ходити пішки. Адже гроші, виділені для автотранспортного підприємства, витратили.

Торік протягом 3-х місяців для голови облради у Львівського Облавтодору орендувати легковий автомобіль “Toyota”. За витрачені гроші можна було щонайменше придбати «Ланос» або три «Таврії», але на таких машинах чиновники соромляться їздити.

Два престижні автомобілі облради гниють

В АТП Львівської облради числяться два престижні автомобілі, “Opel Omega” та “Ford Galaxy”, але ці автомобілі керівництво облради від своїх попередників отримало у жахливому стані, машини потребують капітального ремонту. Деталі для них за керування Михайла Сендака купували в Німеччині. Але про стан автопарку його начальник Роман Цьвок відмовився говорити: «Я таку інформацію надаю з дозволу прес–служби облради та адміністрації».

Як журналістка дозвіл я отримала в обох прес-службах, а ось інформації від Цьвока – ні. Однак, як зауважив заступник голови Львівської облради Іван Денькович, автопарк у жахливому стані. Виявляється, що облрада невчасно оголосила тендер про надання автотранспортних послуг, тому останній місяць чиновники без машин. Із бюджету виділили півмільйона гривень для придбання нових автомобілів. На них планують купити 5 машин середнього класу і одну представницьку для голови.

Нинішня ситуація із автопарком облради нагадує вислів: «Скупий двічі платить». Та чи такий уже скупий, коли мовиться про бюджетні гроші, на яких можна заробити?

В одному з автосалонів кореспонденту Радіо Свобода вдалось домовитись: якщо я придбаю на підприємство саме у цьому салоні машини на суму півмільйона гривень, то 10-15% – це мій власний заробіток.
XS
SM
MD
LG