Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко звинувачує уряд і коаліцію в помсті і догоджанні Москві


Кабінет Міністрів і владна коаліція в парламенті ухвалюють рішення «настільки недостатньо обмірковані, що вони можуть ґрунтуватися тільки на емоціях і бажанні якоїсь примітивної помсти», сказав Президент України в інтерв’ю агентству «Асошієйтед Прес».


Кабінет Міністрів і владна коаліція в парламенті ухвалюють рішення «настільки недостатньо обмірковані, що вони можуть ґрунтуватися тільки на емоціях і бажанні якоїсь примітивної помсти», сказав Президент України в інтерв’ю агентству «Асошієйтед Прес».

Главу держави непокоїть, що деякі з цих рішень, здається, ухвалені з огляду на інтереси Кремля.

«Такі рішення не сприяють розвиткові відносин, коли вони не ґрунтуються на національних інтересах» України, сказав Ющенко.

Деякі урядовці не керуються законами України й політикою держави в галузі оборони й безпеки, заявив він.

«Мені часто здається, що дехто з цих політиків боїться відійти від стереотипу», — сказав Ющенко.

«Протягом багатьох років вони не мали шансів формувати національні інтереси відверто й незалежно від географічних ліній. На жаль, багато їхніх кроків ґрунтуються на ідеології того періоду, коли України не була вільною й незалежною», — заявив Президент.

«Ні Україна, ні Росія не потребують такої політики», — наголосив він.

Президент водночас звинувачує Прем’єр-міністра Віктора Януковича в тому, що він не виконав «жодне положення» Універсалу національної єдності.

Ющенко також звинуватив уряд у тому, що той «дуже часто зневажає закони й Конституцію».

Водночас Президент наполягає, що зробив правильний вибір, коли погодився запропонувати на прем’єра Януковича. За словами Ющенка, його не можна звинувачувати в провалі «помаранчевої революції», і він не мав іншого виходу за українським виборчим законодавством і в цьому «керувався виключно законом».

При цьому Ющенко каже, що далі домагатиметься діалогу з урядом Януковича, хоча його попередні заклики там «не почули».

Нинішня позиція уряду рано чи пізно доведе до ситуації, коли невиконання ідеалів «помаранчевої революції» «стане червоною карткою для уряду», наголосив Віктор Ющенко.

Натомість радник Прем’єр-міністра Віктора Януковича на громадських засадах, народний депутат від Януковичевої Партії регіонів Ганна Герман у відповідь заявила агентству «Асошієйтед Прес», що Кабінет Міністрів тільки виконує обіцянки, які партія давала своїм виборцям.

Вона водночас звинуватила Віктора Ющенка в надмірній реакції. «Якщо Президент називає вибір народу помстою, то я маю велике питання: чи це не емоційна реакція Президента?», — сказала Ганна Герман.
XS
SM
MD
LG