Доступність посилання

ТОП новини

У Києві може подорожчати реклама.


Олексій Крапивко Київ, 28 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) –– Зовнішня реклама з вулиць Києва не зникне, її не стане менше, вона не стане якіснішою, вона лише подорожчає. Такий курс пропонує київська влада. Платити більше пропонують не тільки рекламодавцям, але й рекламним компаніям. Через це більшість рекламістів збанкрутують, впевнені підприємці.

Міська влада вважає створення проекту “Про порядок розміщення зовнішньої реклами в Києві” та “Порядок визначення розміру плати за право тимчасового використання місць для розміщення зовнішньої реклами та реклами на транспорті в столиці” позитивним кроком і закликає бізнесменів до співпраці для удосконалення положень.

Заступник київського голови Володимир Головач зазначає: “Я чув слова вдячності за те, що вони оприлюднені для обговорення і зауваження. Ті (зауваження), які стосуються, вони в більшій частині носять характер на покращення цих документів. А не на те, що ці документи є абсолютно неприйнятні. Немає істини в останній інстанції, і документ завжди буде мати підстави для критики...”.

Не недосконалий, а неприйнятний

Мета проекту – легалізація рекламного бізнесу та приведення його до норм чинного законодавства. Також проект передбачає покращення благоустрою міста. Однак сама влада погоджується з тим, що подані документи недосконалі.

Підприємці ж стверджують – проект взагалі неприйнятний. Депутат Київради, фракція "Наша Україна", Олександр Нощенко каже: “Є досить складне питання – правила розміщення зовнішньої реклами. Така спільнота може додатково зараз визначитися зі складом робочої групи. І створити таку робочу групу, яка б спокійно, за тиждень-другий відпрацювала з тією робочою групою, що вже є у складі адміністрації (невідомо, хто її якось дивно створював), відпрацювати — і вирішити всі проблеми. І інше питання – вирішити проблеми не тільки з положень, а й з цін”.

Підприємці наполягають на врахуванні владою всіх їхніх зауважень та 22-ох пропозицій щодо цінової політики. А Асоціація зовнішньої реклами України вважає проект, представлений КМДА, таким, що порушує Конституцію. За словами голови координаційної ради асоціації Артема Біденка, “Підхід до тарифів Київської адміністрації є антиконституційним. Тобто, відбувається підміна податкової адміністрації. Місцева влада втручається в підприємницьку діяльність. Тільки податкова адміністрація аналізує прибутки, тільки податкова аналізує ПДВ, пенсійні надходження і так далі. Місцева влада цього робити не може”.

Ціна зросте на 40%

Сьогодні розмістити інформацію на одному біг-борді в центрі столиці коштує близько 500 $ на місяць. Адміністрація пропонує підняти ціни майже на половину та зменшити надходження, що отримують рекламні компанії. Для рекламодавців ціна зросте в такому разі до 800 у.о., кажуть в асоціації зовнішньої реклами.

Столична адміністрація запропонувала зустрітися з підприємцями знову за місяць та поговорити про проблеми реклами ще раз. До цього пообіцяла доопрацювати поданий проект, хоча і не змінивши складу розробників, на чому наполягали бізнесмени.
XS
SM
MD
LG