Доступність посилання

ТОП новини

Голова ПАРЄ: Громадяни усіх європейських держав мають подорожувати Європою без віз


Виступаючи на слуханнях у Європарламенті, Рене ван дер Лінден заявив, що слід терміново скасувати візи у державах ЄС для студентів, вчителів, науковців і митців.

До цього закликав Євросоюз Рене ван дер Лінден.

Виступаючи на слуханнях у Європарламенті, голова Парламентської Асамблеї Ради Європи заявив, що слід терміново скасувати візи у державах ЄС для студентів, вчителів, науковців і митців.

За безвізовий режим у Європі для всіх європейців Рене ван дер Лінден висловився від імені парламентарів усіх країн Ради Європи: “Парламентська Асамблея Ради Європи, до якої входять депутати 46-ти країн-членів, вважає, що слід поставити мету, аби всі європейські громадяни мали можливість подорожувати всередині Європи без візових обмежень. Це повинно бути метою для всієї Європи”.

Голова ПАРЄ наголосив, що поки ЄС не скасував візи для всіх європейців, Євросоюзу слід уникати надмірної бюрократичності при видачі віз, зробити їх максимально дешевими тощо.

На думку Рене ван дер Ліндена, країни ЄС мають організовувати співбесіди для отримувачів віз лише у виняткових випадках, а люди, яким було відмовлено у візі, мусять мати право на апеляцію.
XS
SM
MD
LG