Доступність посилання

ТОП новини

Кримська влада запрошує туристів.


Володимир Притула Сімферополь, 27 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В Ялті розпочав роботу Міжнародний ярмарок “Крим. Курорти. Туризм – 2007”. У готельному комплексі “Ялта-Інтурист” – тисячі гостей ярмарку, лише турфірм тут понад півтисячі.

Присутні також перші керівники Криму, гості із десятка країн Європи та Азії, великі делегації із Туреччини і Німеччини, представники низки посольств іноземних держав в Україні, у тому числі – США. Ярмарок, найбільший, як відзначають експерти, за останні роки, працюватиме три дні. Тут вперше буде презентований Зведений прайс-лист цін “Кримський сезон 2007”. Так рано ціни на туристично-курортні послуги майбутнього сезону в Криму ніколи ще не оприлюднювали.

Подовжити курортний сезон

Тим часом голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко заявив журналістам, що перед автономією стоїть завдання подовжити курортний сезон, який зараз не перевищує 4-х місяців.

Анатолій Гриценко: “Сьогодні курорти дають лише 7,4% у структурі дохідної частини бюджету АРК. Треба розширювати курортний сезон у Криму. Справді, дуже високі ціни на путівки, на відпочинок в автономній республіці. Але, напевно, важко, маючи сезон лише 4 місяці, утримувати 12 місяців усю інфраструктуру, платити податки, зарплату персоналу. Необхідно цей курортний сезон зробити більш тривалим. Хоча б 6 місяців”.

Потрібні гольф і боулінг-центри

При цьому Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко детальніше зосередився на проблемі: “Чому їдуть лише влітку – бо їдуть на море. А взимку не їдуть, бо відсутня вся інфраструктура. Тому й путівки дуже дорогі, бо покривають затрати за весь рік. Збільшиться сезон – знизяться ціни на путівки. Що б ми не робили – виставки, презентації, форуми, чи навіть самозахоплення та акції протесту – а до нас їдуть ті ж самі 5 мільйонів плюс 100 тисяч або мінус 100 тисяч, і так протягом 10-ти років. А як нам залучити 8 мільйонів гостей? Для цього необхідно, щоб поїхали люди взимку. А для цього потрібні гольф і боулінг-клуби, експоцентри...”. Щоб у цих експоцентрах протягом міжсезоння проводити міжнародні виставки, конгреси, фестивалі, симпозіуми. Щоб учасники цих заходів мешкали у наших санаторіях і пансіонатах, заповнювали їх, платили за проживання і так далі...”.
XS
SM
MD
LG