Доступність посилання

ТОП новини

У перший день візиту до США Юлія Тимошенко говорила про внутрішню і зовнішню загрози для України


Народний депутат, лідер опозиції Юлія Тимошенко розпочала у середу триденний візит до Сполучених Штатів. Того ж дня вона виступила в Центрі стратегічних досліджень у Вашингтоні.

Народний депутат, лідер опозиції Юлія Тимошенко розпочала у середу триденний візит до Сполучених Штатів. Того ж дня вона виступила в Центрі стратегічних досліджень.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Юлія Тимошенко розпочала виступ із оптимістичних реляцій про незворотність демократичних змін в Україні, про остаточну перемогу Помаранчевої революції. Однак весь подальший виступ, а це було близько 40 хвилин, вона присвятила загрозам, перед якими зараз опинилася Україна. Це зовнішня і внутрішня загрози.

Зовнішня, за словами лідера БЮТ, з боку Росії, Володимира Путіна особисто. І внутрішня – з боку реваншистів, як вона їх назвала, від партії регіонів.

Коли Тимошенко говорила про зовнішню загрозу, вона відзначила бажання Володимира Путіна взяти контроль над газотранспортною системою України. На думку Тимошенко, ключовою особою в українському уряді, який допомагає Путіну, є міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

Другою загрозою, зазначила лідер української опозиції, є загроза повернення до Радянського Союзу. Про таку загрозу вона говорила, коли йшла мова про проект єдиного економічного простору. Тимошенко сказала, що одного прекрасного дня всі українці можуть знову прокинутися в Радянському Союзі. Ключовою особою в цьому проекті в уряді є віце-міністр Микола Азаров, сказала Юля Тимошенко, виступаючи в Центрі стратегічних досліджень у Вашингтоні.

Матеріал до теми:

• Тимошенко лякає американців новим Радянським Союзом
XS
SM
MD
LG