Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі невідомі зруйнували пам’ятник борцям за волю України


Як повідомив Радіо Свобода депутат Тернівської районної ради, заступник отамана «Тернівського козацтва» Геннадій Дощенко, пам’ятник знесли уночі, й ініціатори його встановлення не знають, хто це зробив.

Як повідомив Радіо Свобода депутат Тернівської районної ради, заступник отамана «Тернівського козацтва» Геннадій Дощенко, пам’ятник знесли уночі, й ініціатори його встановлення не знають, хто це зробив. За його словами, те, що вчинили невідомі, мало походить на хуліганські дії — щоб демонтувати споруду, потрібні були спеціальні інструменти.

Пам''ятний знак борцям за волю України у Кривому Розі відкрили у січні, на площі перед райрадою, де за радянських часів проходили масові заходи ідеологічного спрямування. Він мав вигляд хреста висотою в 3,5 метри і шириною в 1,6 метра і був присвячений відомим українцям — Дмитру Байді-Вишневецькому, Богдану Хмельницькому, Симону Петлюрі, Євгену Коновальцю, Роману Шухевичу, та іншим борцям за волю України від часів козаччини і дотепер.

Заступник отамана «Тернівського козацтва» визнає, що пам’ятник знак поставили без відповідного дозволу, але це, за його словами, був вимушений крок — на те, щоб отримати дозвіл влади, автори ідеї могли б витратити не один рік.

Ініціатори встановлення пам’ятника кажуть, що той, хто його зруйнував, мав на меті спровокувати протистояння між ветеранами війни і національно-демократичною громадськістю напередодні дня визволення міста.
XS
SM
MD
LG