Доступність посилання

ТОП новини

Про апарат штучного дихання для Проді та найстаріших у світі італійських викладачів.


Наталка Кудрик Рим, 1 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Романо Проді віднайшов свою більшість і уряд Італії знову готовий до роботи. Так місцева лівоцентристська преса повідомляє про голосування в сенаті у середу, коли прем’єр із перевагою у кілька голосів отримав вотум довіри. Опозиційні газети пишуть, що кабмін малоспроможний і „муки триватимуть недовго”. Італійська преса у четвер переймається також стосунками Рима із Вашингтоном та віком вітчизняних викладачів.

Уряд повертається до роботи, і Романо Проді радісно заявив, що його більшість у сенаті є самодостатньою навіть без підтримки незалежних сенаторів, інформує заголовками часопис „Il Messaggero”. Стосовно урядового законопроекту про легалізацію громадянських шлюбів, а це одне із суперечливих питань у правлячій коаліції, глава кабміну чекає вердикту від парламенту, бо уряд вичерпав свої сили у відстоюванні цього документу.

Повторну довіру сенату до лівого уряду опозиційна газета „Libero” назвала «довірою зневіреному», бо на думку коментатора, єдності серед лівоцентристів немає і не буде. „Так, маємо уряд, але на кілька тижнів. Уряд, підключений до апарату штучного дихання,” – не шкодує метафор оглядач видання.

Перспективи малозрозумілі, продовжує тему часопис „Il Giornale” , залишаються відкритими питання щодо легалізації громадянських шлюбів, участі італійських військ в Афганістані та відносин зі США.

Про стосунки із Білим домом згадує „Corriere della Sera” , інформуючи, що США відмовилися від екстрадиції до Італії 26 агентів ЦРУ, яких прокуратура Мілана звинувачує у викраденні єгипетського священнослужителя Абу Омара. Ба більше, у Вашингтоні не задоволені розслідуванням італійських суддів, бо вони, мовляв, наражають на небезпеку американських агентів, розкриваючи їхні особисті дані. Тим часом уряд Романо Проді все ще розмірковує, чи надсилати запит про екстрадицію.

Хто викладає в італійських навчальних закладах?

Італійські викладачі найстаріші у світі: 52% із них віком понад 50 років. Газета „La Repubblica” повідомляє, що після Італії на другому місці за кількістю професорів літнього віку Німеччина, далі США та Великобританія. Найбільше молодих викладачів у японській школі.

Нині в аудиторіях італійських навчальних закладів молодий учитель – велика рідкість, і це не є позитивним фактом, наголошує автор статті в "La Republica". На його думку, учні дедалі більше пов''язані із сучасними технічними новинками, а їхні викладачі не завжди спроможні докладно розкрити таємниці hi-tech. Інша особливість італійської освіти – це її фемінізованість: на 100 викладачів – 81 жінка.
XS
SM
MD
LG