Доступність посилання

ТОП новини

США можуть надати Україні масштабну підтримку в соціальних проектах при реформуванні комунального сектора


Про це повідомила журналістам у Вашингтоні лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Про це повідомила журналістам у Вашингтоні лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, вона мала зустріч з одним із керівників програми «Виклики тисячоліття», що працює в США. Юлія Тимошенко зазначає, що ця програма має унікальні за своїм обсягом фонди для соціальних програм у багатьох країнах світу. Лідер БЮТ висловила думку, що така програма на грантовій основі могла б діяти і в Україні.

«Це може бути повномасштабна програма з переоснащення, модернізації та реконструкції комунальних мереж в Україні», – сказала вона. Зокрема, це може стосуватись, за словами Тимошенко, «теплопостачання та гарячої води».

«Ми говорили, – повідомила Ю. Тимошенко, – про можливість виділення грантів у великих обсягах, з тим, щоб при реформуванні комунального сектора в країні тягар цих реформ взяла на себе держава, а не люди, прості громадяни».

За словами лідерки БЮТ, «відразу після повернення до України ми починаємо створювати робочу групу під егідою Президента, з тим, щоб якнайшвидше започаткувати програму».

Упродовж першого дня свого візиту до США Юлія Тимошенко виступила у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень, зустрілась з керівництвом Національного демократичного інституту, зокрема, з керівником НДІ, колишнім Державним секретарем США Мадлен Олбрайт, а також із президентом компанії Vanco Energy Company, що працює в Україні, Джіном Ван Дайком.
XS
SM
MD
LG