Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Чечні сьогодні затвердив Рамзана Кадирова на посаді президента республіки


Кандидатуру Кадирова запропонував президент Росії Володимир Путін після відставки попереднього глави республіки Алу Алханова.

Кандидатуру Кадирова запропонував президент Росії Володимир Путін після відставки попереднього глави республіки Алу Алханова.

Правозахисники не раз звинувачували підпорядковані Кадирову сили у порушеннях прав людини.

Два дні тому глава відомства Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг під час зустрічі з Кадировим у Грозному заявив, що у Чечні продовжують систематично застосовувати тортури.

З того моменту, як загинув Ахмад Кадиров, батько Рамзана, перший промосковський президент Чеченської республіки, виявилося, що його син та спадкоємець не може стати президентом, бо це не відповідає чинній Конституції, повідомляє московський кореспондент Радіо Свобода.

Тоді вирішили, що президентом Чечні стане генерал Алу Алханов, а Рамзан Кадиров став прем’єр-міністром Чеченської республіки і наполегливо почав вичавлювати Алу Алханова з політичного поля. Після призначення Рамзан Кадиров стане не просто президентом, він є господарем Чечні, який володіє не тільки всією інформацією про своїх співгромадян, але й фінансовими джерелами постачання.

Володимир Путін вручає владу людині, яка, як вважають спостерігачі, зробила Чеченську республіку незалежною від Росії і користується російськими коштами. Кадиров- молодший не говорить про незалежність від Росії, він говорить, що Чечня буде слухняним суб’єктом Російської Федерації.
XS
SM
MD
LG