Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко обіцяє діаспорі у США «руйнувати людей Партії регіонів» на Сході України


Сергій Куделя Вашингтон, 2 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Під час другого дня свого перебування у США Юлія Тимошенко зустрілася з віце-президентом Річардом Чейні, американськими законодавцями та провела широку зустріч із українською діаспорою.

Білий Дім відмовився від коментарів щодо зустрічі Чейні та Тимошенко, зазначивши лише, що вона тривала близько 20 хвилин.

А свою зустріч із діаспорою лідерка української опозиції Юлія Тимошенко розпочала енергійними розповідями про наміри перешкодити команді Прем’єр-міністра Віктора Януковича повернути Україну до радянських часів. Адже, за словами Тимошенко, якщо надати урядові Януковича можливість правити ще чотири роки, то опозиції може на свободі до цього часу вже не залишитися.

Занепокоєння Юлії Тимошенко — Партія регіонів не буде виконувати президентське рішення про розпуск парламенту?

Рішення Конституційного Суду щодо розпуску парламенту Тимошенко вважає майже доконаним фактом. Адже, за її переконанням, свідомих суддів там достатньо. Водночас вона з меншою впевненістю говорила про готовність Президента Віктора Ющенка підписати указ про дострокові вибори. І найбільше занепокоєння в неї викликає можливість того, що Партія регіонів відмовиться виконувати президентське рішення і проводити нові вибори.

Саме тут Тимошенко вбачає вирішальну роль держав Заходу, які, на її думку, повинні вчинити тиск на уряд Януковича і змусити його підкоритися можливому рішенню провести нові вибори. І, за словами лідера опозиції, вона знайшла у цьому розуміння в американських високопосадовців.

А найгучніші аплодисменти аудиторії Тимошенко отримали тоді, коли декілька разів наголосила на неприпустимості домовленостей із Партією регіонів.

Хто їздить до США разом із лідером опозиції

Однак привітний настрій Юлії Тимошенко, яка вже почала порівнювати зібрання у Вашингтоні з її зустрічами з виборцями у Львові, змінився після запитання кореспондента Радіо Свобода. Питання стосувалося участі в її делегації народного депутата України Олександра Фельдмана, колишнього спонсора президентської кампанії Віктора Януковича, який запам’ятався українській діаспорі своїм активним спротивом скасуванню дії поправки Джексона-Веніка щодо України.

Тимошенко відповіла на це питання так: «Пан Фельдман сьогодні очолює партійну організацію в місті Харкові — там, де дійсно панує Партія регіонів, — і він дав на виборах демократичним силам найкращий результат у східних регіонах. Я буду крок за кроком руйнувати опорних людей Партії регіонів на Сході. Я буду перевербовувати і забирати найкращих організаторів процесу і буду їх забирати для того, щоб вони не робили рейтинги Партії регіонів у східних регіонах. І думаю, що справжню перемогу демократичні сили зможуть отримати, якщо на Сході ми переконаємо людей, що Партія регіонів — це не їхня партія».

Тимошенко пробачає «провокації»

Однак цією відповіддю Юлія Тимошенко не обмежилася і вдруге за останні два дні звинуватила кореспондента Радіо Свобода у влаштуванні провокацій проти неї: «Ця молода людина, яка тільки що задала питання, він уже на першій публічній зустрічі, яку я мала у Вашингтоні, перший вирвався з запитанням, коли було багато людей, і сказав: „Ну що ж ви сюди не їхали так довго, тому що ви подільник Лазаренка і не їхали, бо ви боїтеся, що вас тут заарештують“. Я хочу вам сказати, молодій людині, не будьте чорним піаром проти України. Але я чесно скажу, що я вже до цього звикла, і звикла тому, що знаю, що сильну Україну багато провокаторів не хочуть бачити. І не хочуть бачити сильні команди. Тому я заздалегідь пробачаю всі провокації, які були, є і будуть».

А на завершення зустрічі Юлія Тимошенко пообіцяла діаспорі вже нікому не передовіряти керівництво країни, оскільки вона не бачить в Україні нікого більш гідного керувати державою, ніж вона сама.
XS
SM
MD
LG