Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську триває безстрокова акція протесту проти крохмале-патокового заводу «Інтеркорн»


Мешканці житлового масиву «Південний» кажуть, що підприємство порушує санітарно-екологічні норми. В акції протесту беруть участь представники місцевих організацій Партії зелених та БЮТу. Керівництво заводу називає пікет політичним замовленням.

Мешканці житлового масиву «Південний» кажуть, що підприємство порушує санітарно-екологічні норми.

Вони домагаються закриття заводу до того часу, доки не будуть встановлені фільтри, що поглинатимуть специфічний запах від виробництва.

Як повідомив Радіо Свобода керівник ініціативної групи мешканців Сергій Петухов, наразі в акції беруть участь понад півсотні людей, які блокували в’їзд на підприємство.

Нинішньої ночі частина людей ночувала біля підприємства просто неба.

Наразі ніхто з адміністрації підприємства на переговори не вийшов. Люди сподіваються, що переговори з керівництвом «Інтеркорну» можуть відбутися сьогодні.

Вчора кілька десятків мешканців житлового масиву блокували в’їзд до заводу з плакатами «Не крадіть кисень у дітей!» та «Не отруюйте наше життя!»

Два тижні тому міська влада поінформувала мешканців про результати санітарно-екологічної експертизи на підприємстві — суттєвих порушень не виявили. Тепер люди домагаються повторної державної і незалежної громадської експертиз.

В акції протесту беруть участь представники місцевих організацій Партії зелених та БЮТу.

Керівництво заводу називає пікет політичним замовленням.
XS
SM
MD
LG