Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську третій день поспіль мешканці житлового масиву «Південний» блокують в’їзд до крохмале-патокового заводу «Інтеркорн


Вони кажуть, що підприємство порушує санітарно-екологічні норми і отруює їм повітря. А керівництво заводу називає пікет політичним замовленням


Вони кажуть, що підприємство порушує санітарно-екологічні норми і отруює їм повітря.

Наразі в акції беруть участь близько 40-ка осіб. Протестувальників поменшало після переговорів із керівництвом заводу — активісти обласної організації Партії зелених зняли свій пікет.

Заступник голови обласної організації «зелених» Олексій Ангурець сказав Радіо Свобода, що дирекція підприємства погодилась до кінця березня встановити спеціальне обладнання, яке поглинатиме специфічний запах виробництва, а також дала згоду на проведення незалежної екологічної експертизи на підприємстві.

Однак мешканці житлового масиву, котрі незадоволені переговорами, продовжують акцію протесту. Керівник ініціативної групи Сергій Пєтухов каже, що люди мають намір домагатися повного закриття заводу до того часу, поки він не встановить фільтри.

Два тижні тому міська влада поінформувала мешканців про результати санітарно-екологічної експертизи на підприємстві — суттєвих порушень не виявили.

Керівництво заводу називає пікет політичним замовленням.
XS
SM
MD
LG